KjøpLogg inn

REC ber om emisjonsfullmakt

REC vil ha ny emisjonsfullmakt og omgjøre spleis-vedtak.

Publisert 3. juni 2013 kl. 09.04
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 233 ord
Solpanel - Foto: AP

REC-styret ber om ny fullmakt til å utstede inntil 10 prosent av aksjekapitalen (231 381 879 aksjer), fremgår det av innkalling til ekstraordinær generalforsamling 24. juni.Den gamle fullmakten på 200 millioner aksjer ble benyttet 14. mai i forbindelse refinansieringen.Ifølge meldingen skal den nye fullmakten kunne benyttes til gjennomføring av investeringer, oppkjøp og fusjoner, gjennomføring av pliktige aksjeutstedelser og/eller for å gi Selskapet finansiell fleksibilitet.Det betyr at selskapet, på dagens kursnivåer, for eksempel kan gjennomføre emisjoner for tilsammen rundt 540 millioner kroner.REC ønsker også å omgjøre vedtaket fra ordinær generalforsamling 3. mai om å spleise aksjer.Styrets forslag om aksjespleis var blant annet begrunnet med behovet for å oppfylle kravet i Oslo Børs' regelverk om at børsnoterte selskaper skal ha en aksjekurs på over én krone.Det er derfor ikke lenger behov for å gjennomføre den vedtatte spleisen av aksjene. På denne bakgrunn foreslås det at vedtaket om å spleise Selskapets aksjer vedtatt av den ordinære generalforsamlingen omgjøres, heter det i innkallingen.Kursen på selskapets aksjer er nå på et nivå betydelig over én krone. Mandag ligger aksjekursen rundt 2,34 kroner.Siden toppen har aksjen falt 99 prosent, og de siste 12 måndene er aksjen ned 15 prosent. Men siden nyttår har REC doblet seg på Oslo Børs.Og siden bunnen på 60 øre i november i fjor har aksjen steget 290 prosent.På dagens kurs eier og kontrollerer investor Øystein Stray Spetalen REC-aksjerfor 220 millioner kroner. Les hele innkallingen her