Rett ned på New York-børsen

Investorene på Wall Street våkner opp til en rød børsdag.

Illustrasjonsfoto - New York-børsen (NYSE). Foto: AP
Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 1,11 prosent og står i 3.320,03 poeng, mens Dow Jones står i 14.660,82 poeng etter en nedgang på 0,94 prosent.Utviklingen kan du følge her - Ifølge det amerikanske analyseselskapet Trimtabs har det blitt innløst andeler for netto 43,4 milliarder dollar i amerikanske obligasjonsfond de første to ukene av juni. Dermed er rekorden fra oktober 2008 allerede slått. Da forsvant det ut 41,8 milliarder dollar, skriver investeringsdirektør Stig Myrseth i den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning.Flukten ut av obligasjonsfond forklarer hvorfor lange markedsrenter har gått i taket.- Aksjemarkedet tåler gradvis stigende renter om årsaken er at konjunkturene bedrer seg, men blir oppgangen for skarp, destabiliseres børsen. Vi anbefaler derfor å følge utviklingen til lange statsrenter tett. Så lenge himmelfarten pågår, vil aksjemarkedet forbli nervøst, sier Myrseth.AsiaDe var en dårlig stemning på de fleste av de asiatiske børsene mandag morgen.Årsaken er, ifølge Bloomberg News, at Goldman Sachs har kuttet sine vekstanslag for Kina, blant annet som følge av bekymring for en kontantskvis for bankene i verdens nest største økonomi.Den kinesiske sentralbanken meldte mandag at landet bør fininnstille sin politikk, fordi en stram likviditet i banksystemet risikerer å forverre en økonomisk oppbremsing.

Nyheter
Børs