Rødt på Europa-børsene

Europa slipper ikke unna uroen på verdens børser.

Bilde fra DAX i Tyskland - Foto: AP
Børs

Mandag var det rødt på de viktigste børsene i Europa. I Tyskland falt DAX-indeksen 0,97 prosent, den franske CAC 40-indeksen falt 1,25 prosent mens FTSE 100-indeksen i London opplevde en nedgang på 1,26 prosent.- Ifølge det amerikanske analyseselskapet Trimtabs har det blitt innløst andeler for netto 43,4 milliarder dollar i amerikanske obligasjonsfond de første to ukene av juni. Dermed er rekorden fra oktober 2008 allerede slått. Da forsvant det ut 41,8 milliarder dollar, skriver investeringsdirektør Stig Myrseth i den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning.Flukten ut av obligasjonsfond forklarer hvorfor lange markedsrenter har gått i taket.- Aksjemarkedet tåler gradvis stigende renter om årsaken er at konjunkturene bedrer seg, men blir oppgangen for skarp, destabiliseres børsen. Vi anbefaler derfor å følge utviklingen til lange statsrenter tett. Så lenge himmelfarten pågår, vil aksjemarkedet forbli nervøst, sier Myrseth.Asia De var en dårlig stemning på de fleste av de asiatiske børsene mandag morgen.Årsaken er, ifølge Bloomberg News, at Goldman Sachs har kuttet sine vekstanslag for Kina, blant annet som følge av bekymring for en kontantskvis for bankene i verdens nest største økonomi.Den kinesiske sentralbanken meldte mandag at landet bør fininnstille sin politikk, fordi en stram likviditet i banksystemet risikerer å forverre en økonomisk oppbremsing.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs