SEB mener at aktiviteten i det primære kredittmarkedet fortsatt var sterk i forrige uke, og forventer et godt andre halvår, skriver TDN Finans.Forrige uke ble det plassert nordiske obligasjonslån fra Northland Resources, Stena Metall Finans og Norlandia Care Group.
Mandag plasserte også Wilh. Wilhelmsen 700 millioner kroneri et femårig usikret obligasjonslån.Han forteller videre at det norske obligasjonsmarkedet er mer velutviklet enn i resten av Norden, særlig for high yield, og anbefaler sine kunder å tenke nordisk for å diversifisere.
Ifølge TDN Finans skal SEB ha plassert et annet obligasjonslån mandag.- Det var en god uke også forrige uke i primærmarkedet, som er en refleksjon av at kvartalsrapporteringen går mot slutten. Det var flere selskaper som rapporterte på tampen av forrige uke, så det kan fortsatt være noen som nå er i prosesser med å plassere før ferien starter, sier Jonas Shum i SEB.Analytikeren venter at aktivitet i utstedelser av obligasjonslån vil fortsette å være sterk fremover.- Jeg tror fortsatt banker er åpne for vekst, men selektive. Mye av prisingsdifferansen mellom bank- og obligasjonslån, slik det har vært tidligere, er mye mindre nå. Banklån har ofte sikkerhet i eiendelene, mens obligasjonslån er usikret. Når du da ikke har så stor prisforskjell, er jo det veldig gunstig med obligasjonslån, sier Shum.Han blir ikke forundret om utstedelsesnivået nærmer seg fjorårets, på nesten 100 milliarder kroner.