KjøpLogg inn

Sjeføkonom: Frykten senket markedet

- Frykten for en snarlig innstramming fortsetter å tynge markedene, sier sjeføkonom Steinar Juel om onsdagens børsfall i Japan.

Publisert 5. juni 2013 kl. 09.23
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 125 ord
Steinar Juel. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.

I dagens rapport fra Nordea slår sjeføkonom Steinar Juel fast at nervøsiteten preger børsene i Asia.- Nikkei lå lenge an til å ende dagen uendret, men har i morgentimene falt solid. Frykten for en snarlig innstramming i Feds obligasjonskjøp fortsetter å tynge markedene, sier Juel.- I tillegg har statsminister Shinzo Abe holdt en tale der han la frem landets vekststrategi, og planene skal ha skuffet markedene. Ifølge Wall Street Journal skal planene innebære et mål om to prosent årlig realvekst over det neste tiåret, sier sjeføkonomen.Juel forteller at det skal oppnås ved å stimulere utenlandske investeringer i Japan ved etablering av egne økonomiske soner ved de store byene hvor det vil være gunstige skatteregler og et mer liberalt reguleringsregime. Oppstart av kjernekraftverkene ble også nevnt.