KjøpLogg inn

Små utslag på Oslo Børs

Oslo Børs er preget av små utslag torsdag formiddag. Et av unntakene er Norwegian, som faller markert etter ferske passasjertall.

Publisert 6. juni 2013 kl. 11.40
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.34
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 721 ord
AP Photo

I kjølvannet av den brede børsnedgangen i Asia i morges, åpnet Oslo Børs svakt ned torsdag. Investorene venter nå på rentebeslutningene fra Storbritannia og eurosonen, som blir offentliggjort henholdsvis kl. 13.00 og kl. 13.45.Rundt lunchtider står hovedindeksen i 482,65, ned 0,05 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 701 millioner kroner.Så langt i år har Oslo Børs steget 8,69 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 28,56 prosent.Oljeprisen Brent-oljen med levering i juli stiger torsdag 0,22 prosent til 103,27 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 94,21 dollar fatet, opp 0,50 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 103,54 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Etter å ha nådd et toppnivå for de seneste 82 år, falt oljelagrene i USA i forrige uke med 6,3 millioner fat. Analytikere forespurt av Dow Jones Newswire hadde på forhånd ventet en reduksjon på 400.000 fat, melder TDN Finans.- Markedet hadde ikke ventet en så omfattende lagernedbygging, men prisene fikk bare et beskjedent løft, fordi oljeforsyningen fortsatt er rikelig, sier energianalytiker i CHS Hedging, Tony Headrick, til nyhetsbyrået.Stigende amerikansk oljeproduksjon bidrar til å beskytte markedet mot høyere priser. De amerikanske lagrene er nå på 391,3 millioner fat, noe som ifølge TDN Finans er 1,7 prosent over nivået fra samme tidspunkt i fjor.- Oljelagrene er stadig svært høye, og det er store kostnader forbundet med å ha bundet opp så mye olje, sier partner i IAF Advisors i Houston, Kyle Cooper.Statoil-bom på 30 mrd Johan Castberg-prosjektet er blitt 30 milliarder kroner dyrere enn først antatt. Onsdag meldte selskapet at de som operatør har anbefalt å utsette investeringsbeslutningen for prosjektet.Prosjektet har en foreløpig kostnad på 100 milliarder kroner.Statoil faller 0,53 prosent til 131,00 kroner.Økte med 22 prosent Langt flere fløy med Norwegian i mai. Selskapet fraktet i perioden 1.885.648 passasjerer , opp 22 prosent i forhold til året før.- Det er svært gledelig at så mange vil reise med oss og at vi fyller flyene, selv med en sterk kapasitetsvekst. Vi ser også at vi har fått mange nye passasjerer om bord som aldri før har reist med Norwegian. Det betyr at Norwegian får et sterkere europeisk fotfeste, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en kommentar.Tallene skuffet imidlertid investorene, som sender Norwegian-aksjen ned 3,57 prosent til 291,90 kroner. Aksjen er dagens hittil mest omsatte.Til tross for at aksjen i dag blir straffet, mener analytiker at det fremdeles er god kjøpsmulighet i Norwegian og tror kursfesten vil fortsette.Faller tilbake REC falt tilbake torsdag morgen, men er nå opp 0,93 prosent til 2,38 kroner.Aksjen endte onsdag opp 4,0 prosent etter at analytikere mener den lavere EU-straffetollen på kinesiske solprodukter er svakt positivt for REC. EU bekreftet nemlig tirsdag ettermiddag at de innfører straffetoll på kinesiske solpaneler på 11 prosent fra 6. juni.- Det som hendte i går vil være marginalt positivt for REC, fordi de da kan selge sine produkter billigere inn til Europa enn det Kina kan gjøre. Men hele poenget blir hva Kina vil gjøre, sa analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie onsdag.Fortsetter ned Northland Resources falt onsdag 18,75 prosent, og torsdag fortsetter nedturen med nedgang på 7,69 prosent.Aksjen var tirsdagens store vinner på Oslo Børs etter at obligasjonseierne ga tommelen opp for selskapets redningsplan.Men gleden kan bli kortvarig, da selskapet virker å legge urealistiske forventninger til grunn for at planen skal lykkes.Får millioner i støtte Thin Film Electronics får 7 millioner kroner fra Innovasjon Norge. Pengene skal brukes til å kommersialisere Sensor Labels.Nyheten sender aksjen opp 2,61 prosent til 2,75 kroner.Vinnere og tapere Det er blandet stemning blant tungvekterne torsdag formiddag. DNB faller 0,11 prosent, PGS går tilbake 0,59 prosent, og RCCL faller 1,17 prosent.Yara stiger derimot 0,12 prosent, Telenor er opp 0,16 prosent. og Norsk Hydro stiger 0,15 prosent.Blant dagens hittil største vinnere finner vi Bionor Pharma og Aker Philadelphia Shipyard. Sistnvente er torsdag opp 13,35 prosent, og har det siste året steget utrolige 812,50 prosent.Aksjene som faller mest er SinOceanic Shipping og Norda.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen