KjøpLogg inn

Spekulasjoner løftet Norwegian til ny rekord

Himmelferden fortsetter for Bjørn Kjos og resten av aksjonærene i Norwegian.

Publisert 3. juni 2013 kl. 16.26
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.31
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 712 ord

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 0,65 prosent før den sluttet på 488,51 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,6 milliarder kroner.I løpet av den siste måneden har hovedindeksen klatret 2,52 prosent mens børsen er opp 10,00 prosent hittil i år.HegnarTV Aksjestrateg Kristian Tunaal kommenterte denne ukes DNB-portefølje. Se sendingen herVeien videre I dagens rapport fra Nordea ber sjeføkonom Steinar Juel leserne følge spesielt med på fredagens sysselsettingstall fra USA og torsdagens rentemøte i ECB. Begge hendelsene kan påvirke aksjemarkedet.- Denne uken er det flere hendelser som kan skape store bevegelser i markedet. Den viktigste hendelsen i USA er fredagens sysselsettingstall for mai, sier Juel.- Vi venter en sysselsettingsvekst på 150.000 i mai, noe ned fra april og noe under konsensus på 165.000. Et sterkt tall kan godt gi negative børsreaksjoner på frykt for at en QE-exit nærmer seg, men sterkere USD, sier Juel.Sjeføkonomen tror ledighetsraten i USA vil holde seg uendret på 7,5 prosent.- På torsdag er det rentemøte i ECB. Vi har ikke sett noen betydelig forverring i eurosonen siden forrige rentemøte. PMIene for mai tikket svakt oppover, så vi venter at renten holdes uendret, sier Juel.Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i juli, omsettes for 101,70 dollar, opp 1,30 prosent.- Vi er i en situasjon hvor markedet er sårbart overfor nedsiderisiko, som følge av tilførselssituasjonen og et meget godt dekket oljemarked, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, Ric Spooner, til nyhetsbyrået.De fleste medlemslandene i Opec uttrykte i forrige uke sin støtte til oljepriser på 100 dollar per fat.Venezuela og enkelte andre land ga ifølge TDN Finans uttrykk for bekymring for at for høy oljeproduksjon i andre land vil holde prisene nede. Opec produserer for tiden om lag 1 million fat mer per dag enn det taket som er avtalt.Statoil falt 1,05 prosent.Norwegian Norwegian la i dag på seg 5,09 prosent før aksjen sluttet på 311,50 kroner. I løpet av mandagen var aksjen oppe i 314,20 kroner, hvilket er ny rekordnotering.Analytiker Ivar Andreas Lemmechen Gjul i Fondsfinans sier til TDN Finans at kursoppgangen kan skyldes posisjonering før trafikktall torsdag.Les også: Roper kjøp etter at aksjen har steget 222 prosent- Jeg har ikke sett noen nyheter. Aksjen pleier ofte å gå litt før trafikktallene som nå kommer mot slutten av uken, så mulig noen kjører et case på det. Drivstoffkostnadene har kommet mye ned så det er en del å gå på der i estimatene, sier Lemmechen Gjul.Fredag tok DnB Markets opp dekning på Norwegian med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 400 kroner.REC REC-styret ber nå om ny fullmakt til å utstede inntil 10 prosent av aksjekapitalen.Ifølge meldingen skal den nye fullmakten kunne benyttes til oppkjøp og fusjoner, pliktige aksjeutstedelser, samt styrking av den finansielle fleksibiliteten.Aksjen falt 0,17 prosent.BWG Homes BWG Homes hadde i mai en samlet netto ordreinngang på 391,1 millioner kroner. Det er en økning på 22,1 prosent fra mai 2012.Både BWGs selskap i Sverige og i Norge økte ordreinngangen i perioden.Aksjen klatret 2,25 prosent.Veidekke Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med Arendal kommune om å bygge nye Stuenes skole på Saltrød i Arendal.Kontraktssummen er på 193 millioner kroner ekskl. mva., og entreprisen omhandler også opsjoner.Byggearbeidene igangsettes i slutten av juni 2013, og skolen skal tas i bruk på nyåret 2015.Verdien på Veidekke økte med 1,92 prosent.Wilh. Wilhelmsen Wilh. Wilhelmsen har utstedt 700 millioner kroner i et fem års obligasjonslån med forfall i juni 2018.Obligasjonslånet har forventet innbetalingsdato den 13. juni 2013 og lånet vil bli søkt notert på Oslo Børs.Netto proveny fra obligasjonslånet vil bli benyttet til finansiering av selskapets generelle virksomhet.Nordea Markets og Swedbank First Securities har vært tilretteleggere for obligasjonslånet.Aksjen falt 1,09 prosent.Europa De europeiske innkjøpssjefenes forventningsindeks (Purchasing Management Index) for industrien endte i mai på 48,3, viser endelige tall.De foreløpige tallene viste en indeks på 47,8, og det var ikke ventet noen endring.En indeks over 50 viser tiltagende aktivitetsnivå.Les mer herFølg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen