KjøpLogg inn

Telenor anmeldt for ulovlig markedsføring

Det danske forbrukerombudet har politianmeldt Telenor for aggressiv markedsføring.

Publisert 4. juni 2013 kl. 12.05
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 141 ord
Foto: Scanpix

Bakgrunnen for saken er at Telenor har sendt adressert reklame til en mann som har reservert seg mot dette. Mannen skrev seg allerede for ti år siden opp på den såkalte Robinsonlisten, som tilsvarer Reservasjonsregisteret i Norge.Har man skrevet seg på Robinsonlisten, kan firmaer og organisasjoner ikke ringe til deg og heller ikke sende deg adressert reklame, brev eller epost.Likevel fikk mannen tilsendt adressert reklame fra Telenor. Mannen har dokumentert at han både i 2010 og 2011 skrev direkte til Telenor for å få slutt på brevene. Men Telenor fortsatte å forsøple postkassen hans.Det danske forbrukerombudet understreker at mannen ikke er alene om å klage på aggressiv markedsføring fra Telenors side.Ombudet tok kontakt med Telenor i september i fjor for å gi selskapet en innføring i markedsføringsreglene i Danmark. Telenor ble da varslet om at flere overtredelser kunne få konsekvenser. (©NTB)