KjøpLogg inn

Veidekke er Buffetts norske drømmecase

ABG Sundal Collier-analytiker Andreas Strand har funnet frem til det som ville ha vært Warren Buffetts drømmecase på Oslo Børs.

Publisert 1. juni 2013 kl. 09.40
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
Warren Buffett - Foto: AP

"It's far better to buy a wonderful company at a fair price than a fair company at a wonderful price", skrev investorlegende Warren Buffett i et brev til aksjonærene i Berkshire Hathaway i 1989.ABG Sundal Collier-analytiker Andreas Strand mener de passer perfekt til Veidekke. Selskapet har gått med overskudd hvert år siden 1937 og oppfyller flere av Buffetts kriterier, som for eksempel sterk avkastning på egenkapitalen, liten eller ingen gjeld og stabil ledelse.- Buffett-strategien er å investere i selskaper som har bevist evnen til å skaffe avkastning på egenkapitalen og la tiden gjøre sitt. Når du får Veidekke-aksjen til 20 prosents rabatt, mener jeg det er en god investering, sier Strand til Finansavisen.ABG Sundal Collier mener Veidekke-aksjen burde kostet 60 kroner, mot dagens 47 kroner.Veidekke er ukens selskap i Finansavisen lørdag. Les hele saken der.