- Aksjen er ikke et røverkjøp ennå

ABG Sundal Collier oppgraderer likevel TGS og høyner kursmål.

Foto: Finansavisen
Børs

I en analyseoppdatering fra ABG Sundal Collier skriver, datert 8. juli, mener meglerhuset at mener katten er ute av sekken for TGS etter resultatvarselet, men mener aksjen ikke er et røverkjøp ennå, melder TDN Finans.ABG oppgraderer TGS fra trading-salg til hold med nytt kursmål, opp fra 165 til 175 kroner pr aksje.Videre opplyser nyhetsbyrået om at meglerhuset kun gjør mindre estimatendringer etter resultatvarselet, men påpeker at de fra før var mye lavere enn konsensus og nå trolig ligger nærmere på linje for 2013.Kursmålsøkningen forklares med kronestyrkingen og at selskapet trolig er tomme for dårlige nyheter.Ifølge ABG indikerer den nye guidingen salg/investering-forhold betydelig under to, mot et snitt siden 2008 på 1,8.- Et langsiktig salg/investering-forhold på 1,8 innebærer en amortisering på 56 prosent, som er mye høyere enn gjennomsnittet på 42 prosent i perioden. Dette er åpenbart ikke bærekraftig og grunnen til at den bokførte verdien av multiklientbiblioteket har gått fra 217 millioner dollar i 2007 til en forventning om 811 millioner dollar innen årsslutt, heter det.Meglerhuset mener amortiseringssatsen vil måtte komme opp betraktelig, som igjen vil redusere marginene.TGS er ned 0,11 prosent til 176,70 kroner på Oslo Børs tirsdag formiddag.

Nyheter
Børs