Aksjene stiger på New York-børsen

Uken starter med oppgang på New York-børsen.

Bull på Wall Street (AP Photo/David Karp)
Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,07 prosent og står i 3.602,70 poeng, mens Dow Jones står i 15.489,87 poeng etter en oppgang på 0,17 prosent.Utviklingen kan du følge herEtter USAs sentralbanksjef Ben Bernankes uttalelser onsdag kveld svekket dollar seg markert og børsene i USA viste solid oppgang torsdag.- Bernanke understreket at selv om det vil komme en nedtrapping av de kvantitative lettelsene, vil ikke det automatisk bringe innstramminger i pengepolitikken nærmere. Han la vekt på at renteøkninger er fortsatt langt unna i tid, skriver økonomene i Nordea i mandagens rapport.- Denne uken er det igjen Bernanke som vil være i fokus da det onsdag og torsdag er høring om pengepolitikken i Kongressen. Ellers er det detaljhandelstallene fra USA og referatet fra siste møte i Bank of England som nok vil få en del oppmerksomhet denne uken, avslutter økonomene.Mandagens makro Den amerikanske detaljhandelen steg 0,4 prosent på månedsbasis i juni. Eks. bilsalg var det ingen stigning i detaljhandelen fra mai til juni.På årsbasis økte detaljhandelen med 5,7 prosent, mens den eks. bilsalg steg med 4,5 prosent.Endringen på månedsbasis er dermed svakere enn den var fra april til mai, da detaljhandelen steg med 0,5 prosent.Eks. bilsalg var oppgangen fra april til mai på 0,3 prosent.Her finner du hele meldingen.Kina Mandag morgen ble det kjent at den årlige BNP-veksten kom inn som ventet på 7,5 prosent i 2. kvartal.Den frittalende økonomen og myndighetsrådgiveren Xia Bin mener Kina allerede er i en finansiell krise.- Hvorvidt Kinas økonomi vil vokse med 7,0 eller 7,5 prosent i 2013 er irrelevant fordi økonomien allerede er i en finansiell krise som forverres om myndighetene ikke bedrer gjeldssituasjonen, sier Xia til Market News International, ifølge TDN Finans.

Nyheter
Børs