Aksjene stiger på New York-børsen

Investorene på Wall Street kan glede seg over en positiv børsåpning.

Trader Michael Smyth på gulvet i New York Stock Exchange. AP Photo
Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,41 prosent og står i 3.499,06 poeng, mens Dow Jones står i 15.294,76 poeng etter en oppgang på 0,46 prosent.Utviklingen kan du følge herAlcoaMandag kveld norsk tid sparket Alcoa i gang resultatsesongen med et underskudd på 119 millioner dollar, tilsvarende 11 cent per aksje, ned fra et underskudd på to millioner dollar i samme kvartal i fjor.Aksjen steg 1,4 prosent i ordinære handel, men falt 0,25 prosent i etterhandelen, etter at tallene ble kjent.Omsetningen falt som ventet til 5,85 milliarder dollar, ned fra 5,96 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.Mandag la aksjen på seg 1,41 prosent mens den stiger 0,76 prosent i tirsdagens førhandel.Storbritannia Tall fra britiske myndigheter viser tirsdag et underskudd i Storbritannias handelsbalanse på 2,435 milliarder britiske pund i mai.Underskuddet steg dermed fra reviderte 2,07 milliarder pund i april.Ifølge vår makrokalender lå konsensus på minus 2,6 milliarder pund.Samtidig var industriproduksjonen i Storbritannia uendret fra april til mai, mens den er 1,5 prosent lavere enn i mai i fjor.Konsensus her lå på 0,2 prosent oppgang og 1,5 prosent nedgang på hhv. måneds- og årsbasis.

Nyheter
Børs