Analytikernes dom over nyhetene fra USA

Mandag tikket det inn både positive og negative nyheter fra USA.

Katrine Boye, Erik Bruce og Thina Saltvedt. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.
Børs

Det var rolig på de amerikanske børsene i går, som endte svakt opp etter at tall på amerikansk detaljvarehandel og Empire manufacturing ble offentliggjort.- Detaljvarehandelen steg med 0,4 prosent fra måned til måned i juni, noe som var en del lavere enn konsensus på 0,7 prosent fra måned til måned. Etter sterkere tall enn ventet for mai var tallene noe skuffende og kan være et resultat av de automatiske skatteøkningene og utgiftskuttene tidligere i år, skriver analytikerne i Nordea i tirsdagens rapport.Den underliggende veksten, det vil si korrigert for kjøretøy, byggevarer og drivstoff, var ned og endte på -0,1 prosent fra måned til måned.- Selv om detaljhandelen var skuffende, overrasket Empire State manufacturing-indeksen positivt. Indeksen steg fra 7,8 i juni til 9,5 i juli. På forhånd var det ventet at indeksen ville falle til 5,0, avslutter analytikerne.

Nyheter
Børs