Andresen og Tetzchner selger - Mohn inn i varmen

Til tross for ferietider var det ikke rolig på børsen i uken som gikk. Mange kjente investorer dukker opp på mandagens aksjonærlister.

Trond Mohn. Foto: Finansavisen
Børs

Den andre uken i juli er over og mandagens ferske aksjonærlister viser at flere kjente investorer handlet på børsen sist uke.I Rocksource ASA var Berge Gerdt Larsens Larsen Oil & Gas AS som vanlig på ferde, og hentet inn 53.137 aksjer.Totalen er dermed oppe i 23.665.658 aksjer, tilsvarende 27,18 prosent av aksjekapitalen i Rocksource. og Larsen & Co. er stadig største eier.Larsen forholdt seg rolig i både DNO og Petrolia, mens Øyvind Halvorsens Ø.H. Holding hanket inn 1.400 aksjer i sistnevnte.Det gir en eierandel på 4,79 prosent, og selskapet er fortsatt tredje største eier.Ole Trommestad og Geir Bærheim var også på handletur i Petrolia i uken som gikk.Førstnevnte handlet 2.991 aksjer i eget navn, og er fortsatt fjerde største eier med 0,95 prosent av aksjekapitalen.Bærheims Heden Holding AS hentet på sin side 2.500 aksjer, og kontrollerer nå 0,25 prosent av Petrolia. Aksjonæren er stadig 15. største eier.Handler i Norske SkogRikard Storvestre hanket inn 72.987 aksjer i Norske Skog sist uke. Investoren hoppet dermed fra 23. til 21. plass på listen over de 30. største eierne i selskapet, med 0,86 prosent eierandel.Storvestres Nobelsystem Scandinavia AS er på sin side stadig største eier, og hentet 200.000 nye aksjer i uken som gikk. Totalt kontrollerer investeringsselsakapet dermed 4,58 prosent av Norske Skog.Knut Stavems Alfaplan AS beholder 18. plass etter et kjøp av 30.000 aksjer. Han sitter nå på 0,98 prosent av aksjene.Substantia AS er på sin side tilbake på ukens toppliste i Norske Skog, med plass nummer 30.Les også: DNB Markets bytter bank, BWG Homes også utI Nordic Mining ASA kvittet Frank Robert Sunde seg med 572.705 aksjer i uken som gikk, men ble værende på 9. plass. Sunde har etter transaksjonen kontroll over 2,28 prosent av selskapet.Viola AS, hvor Rasmussengruppen er største aksjonær, solgte på sin side 500.000 aksjer i Thin Film Electronic i forrige uke og faller dermed fra 24. plass til 27. Eierandelen landet på 0,58 prosent.I SeaBird Exploration er Trond Mohn inn som nykommer denne uken på 30. plass. Mohn kontrollerer med 228.500 aksjer 0,52 prosent av selskapet.På 30. plass i Hurtigruten dukker Asta Sofie Lassesen opp med en beholdning på 700.000 aksjer, tilsvarende 0,17 prosent eierandel.Lassesen er finansdirektør i selskapet, og kommer inn på listen etter at en Nominee-konto fra Citibank, N.A. solgte seg ut av topplisten i uken som gikk.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 33,13 prosent i HRG (Hurtigruten).Selger i OperaOpera-gründeren Jon Stephenson von Tetzchner solgte enda flere aksjer i IT-selskapet sist uke.Tetzchners Vivaldi Invest AS kvittet seg med ytterligere 74.617 aksjer, og er nå nede i 1,93 prosent eierandel. Investeringsselskapet beholder likevel plassen som sjette største eier.Kjendisinvestoren Johan H. Andresen solgte også unna Opera-aksjer sist uke gjennom Ferd AS Invest. Investeringsselskapet solgte 535.769 aksjer, men er stadig tredje største eier med en aksjeandel på 5,35 prosent.I Agasti Holding ASA er det Jan Petter Sisseners Sissener Sirius AS som står for den mest interessante handelen på topp 30-listen, etter at selskapet sikret seg 251.893 nye aksjer.Det sender Sissener og Co. opp én plass til nummer 11, med 1,11 prosent av aksjekapitalen.Norwegian Energy CompanyFrode Teigens Kontrari AS solgte unna 982.000 aksjer i Norwegian Energy Company sist uke, men beholdt likevel 8. plass på topplisten i selskapet. Eierandelen endte på 1,51 prosent.I samme selskap handlet Tom Henning Sletheis Alto Holding AS 50.000 aksjer, opp til en eierandel på 1,50 prosent. Alto klater fra 10. til 9. plass på listen.Stein Inge Riises Hamningberg Holding AS klater på sin side én plass til nummer 18, etter å ha kjøpt 51.449 aksjer - Eierandelen ender på 0,73 prosent.I Norse Energy kvittet Torben Halvorsen seg med 2,8 millioner aksjer sist uke. Aksjonæren steg likevel fra 5. til 3 plass med kontroll over 4,03 prosent av selskapet.Samtidig handlet Kjell Christian Ulrichsen og hans Vicama AS seg opp i Grieg Seafood. Med 100.000 nye aksjer klatrer Vicama én plass til nummer 20, og eier 0,45 prosent av selskapet.

Nyheter
Børs