Bedre aksjetips får du ikke

Finansavisens innsideportefølje dundrer videre. Den har slått børsen i 16 av 17 år, og ligger godt an til å gjøre det igjen.

F.v: Christian Berg, Jan Christian Opsahl, Øystein Stray Spetalen og Peter Ruzicka. Foto: Finansavisen.
Børs

Styremedlem Jan Chr. Opsahl kjøpte 13,1 millioner REC-aksjer for 23 millioner kroner i mai.Nå er de verdt 35,4 millioner kroner, skriver Finansavisen.Har slått børsen i 16 av 17 år Det meste av denne avkastningen har også avisens innsideportefølje fått med seg - det vil si 45,7 prosent. Fra 1,86 kroner har kursen nærmere bestemt steget til 2,71 kroner, hvorav 36 øre bare den siste uken.Oppgangen har bidratt til porteføljens sterkeste uke så langt i år: opp 5,6 prosent. Porteføljen ligger dermed meget godt an til å slå markedet også i 2013.Siden 1996 har innsiden tapt for børsen bare én gang: i 2011.- Kjenner ikke smerten ved kursfall Opsahl mener styremedlemmer må eie aksjer.- Det er lett å være enig i den kritikken Øystein Stray Spetalen hadde: styremedlemmer som ikke eier aksjer har lett for å ta strukturerte og byråkratiske beslutninger, men kjenner ikke smerten ved kursfall.- Det burde være et krav om å eie aksjer for i alle fall én til to årslønner, sier han.Spetalen er som Opsahl styremedlem og aksjonær i REC.Les hele intervjuet med Opsahl i dagens Finansavisen.HegnarOnline kommer for øvrig med mer om porteføljen over helgen.

Nyheter
Børs