Ben Bernanke bekreftet tidligere signaler om QE3

Børsene i New York var omtrent uendret, med unntak av Nasdaq.

Ben Bernanke. Foto: AP
Børs

Referatet fra rentemøtet i den amerikanske sentralbanken 18. - 19. juni, som ble lagt frem i dag, bød ikke på de helt store overraskelsene.Referatet viste at omtrent halvparten av de 19 medlemmene støtter å avslutte de kvantitative lettelsene mot slutten av året, skriver Marketwatch.comEt mindre antall ville avslutte programmet med kjøp av obligasjoner for 85 milliarder dollar i måneden med en gang.På pressekonferansen uttalte sentralbanksjef Ben Bernanke at den kan begynne å trappe ned på programmet senere i år og avslutte det mot midten av 2014.Han sa også at arbeidsledigheten kunne ligge rundt 7 prosent når programmet avsluttes.Det var i tråd med signalene som kom i forbindelse med rentemøtet, som mange hadde problemer med å tolke da.Referatet viste også at 2 av de 12 som stemte på siste rentemøte var uenige med flertallet.Det neste rentemøtet holdes 30. - 31. juli, men det er ikke nå ventet at det kommer noen endringer på det møtet. Det er imidlertid en oppfatning i markedet om at det kan komme detaljer om en nedtrapping på møtet i september.Hele referatet fra det siste rentemøtetI den grad det kan sies å være positivt, var investorene, ifølge Marketwatch, mest fornøyd med at det ikke var enighet om en nedtrappingsplan eller når den kommer til å starte.Dow Jones endte ned marginale 0,06 prosent til 15.291,66. Nasdaq steg 0,47 prosent til 3.520,76 og S&P 500 endte opp marginale 0,02 prosent til 1.652,32.For hver aksje som falt på NYSE var det nesten 4 aksjer som steg. På Nasdaq var det litt mer enn 3 aksjer som steg for hver andre som falt.4 av de 10 mest omsatte på Nasdaq falt, med Netflix ned 1,4 prosent og Micron Technology ned 4,45 prosent. Oracle falt 0,5 prosent og Apple falt 0,4 prosent til 420,73 dollar.Microsoft og Cisco steg 1 prosent, mens Google vær tilnærmet uendret, opp 0,08 prosent. Facebook steg 1,3 prosent til 25,8 dollar.På NYSE falt 6 av de 10 mest omsatte aksjene.Bankene fikk det tungt og Bank of America og Citigroup falt 1,2 prosent. Wells Fargo falt 1,5 prosent, mens J.P. Morgan endte ned moderate 0,1 prosent.ExxonMobil falt 0,56 prosent til 92,82 dollar.IBM steg 0,5 prosent på NYSE, mens HP steg 1,8 prosent til 25,93 dollar.

Nyheter
Børs