Bjørn Kjos flyr høyt på Børsen

Oslo Børs er opp nesten 1 prosent torsdag rundt lunsjtider. Norwegian og Fred. Olsen Energy stiger kraftig på resultatrapporter.

Børs

Oslo Børs holder seg i pluss utover formiddagen torsdag, og handler på 490,37 rundt lunsjtider, opp 0,96 prosent.Det er omsatt aksjer og egenkapitalbevis for cirka 1,26 milliarder kroner.Så langt i år er hovedindeksen dermed opp 10,4 prosent, mens den har steget 18,5 prosent det siste året.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje, med levering i august, omsettes for 108,07 dollar ved lunsjtider torsdag, og har dermed falt tilbake 0,33 prosent, mot en oppgang på 0,19 prosent da Oslo Børs åpnet.Til sammenlikning ble et fat omsatt for 107,91 dollar ved slutt onsdag.WTI-olje med levering i august faller 0,31 prosent til 106,19 dollar.Statoil har klatret fra start, og er opp 1,32 prosent til 130,40 kroner.Sterkt andre kvartal for Norwegian Norwegian leverte bedre enn ventet i årets andre kvartal .Norwegian Air Shuttle melder om et resultat etter skatt på 197 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 91 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 139 millioner kroner.Kjos flørter også med utbytte til aksjonærene.- Vi må være egnet til å betale utbytter over tid, sier Norwegian-sjefen Bjørn Kjos.Aksjen fortsetter dermed oppturen fra i går, og stiger kraftige 11,39 prosent til 272 kroner.DNB dårligere enn i fjor, men bedre enn ventet DNB la torsdag frem kvartalstallene for årets andre kvartal. Selskapet tjente mindre penger i 2. kvartal 2013 enn samme periode i fjor, men tallene var likevel bedre enn ventet.DNB melder om et resultat etter skatt på 3.798 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 4.614 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 3.544 millioner kroner.Aksjen startet opp, men faller tilbake 1,42 prosent til 93,70 kroner torsdag formiddag.Gode tall fra Fred. Olsen Energy Fred. Olsen Energy leverte sterkere tall enn ventet i årets andre kvartal .Selskapet melder om et resultat etter skatt på 550 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 445 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 463 millioner kroner.Aksjen skyter fart, og er opp hele 8,82 prosent til 285 kroner.Kontrakt til Seadrill Seadrill melder om ny kontrakt for jack-up riggen West Freedom i Venezuela. Potensielle inntekter for kontraktsperioden på 30 måneder oppgis til rundt 222 millioner dollar, inkludert frakt som estimeres til 8,5 millioner dollar.Seadrill er opp 0,63 prosent til 256,90 kroner.Cermaqs Ewos-salg godkjent Flertallet på dagens ekstraordinære generalforsamlig i Cermaq stemte for å gi styret fullmakt til Ewos-salget. Cermaq er opp 0,93 prosent til 108 kroner.Klokken 14:30 kommer uketallene for nye arbeidssøkere i USA. Det er ventet 340.000 nye søkere. USAs Import- og eksportpriser for juni offentliggjøres også kl. 14.30Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs