Børsen åpner med oppgang

Oslo Børs åpner onsdagen med opptur, samtidig stiger PSI kraftig på nyheter og kvartalsresultat. (Oppdatert 09:20)

PSI-sjef Jørgen Waaler. Foto: Finansavisen
Børs

Oslo Børs åpner som ventet opp onsdag. Hovedindeksen står etter 20 minutters handel i 484,81, opp 0,52 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for cirka 230 millioner kroner.Så langt i år er hovedindeksen dermed opp 9,13 prosent, mens den har steget 19,90 prosent det siste året.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje, med levering i august, omsettes for 107,80 dollar ved børsens åpning onsdag, ned 0,01 prosent.Til sammenlikning ble et fat omsatt for 107,34 dollar ved slutt tirsdag.WTI-olje med levering i august stiger 0,86 prosent, og omsettes for 104,42 dollarStatoil klatrer fra start 0,16 prosent til 128,30 kroner.PSI kraftig opp på nyheter PSI Group skriver i en melding onsdag at det tvangsinnløser småaksjonærer .I sammenheng med et frivillig bud fra 11. mai 2012 ble det varslet at PSI Group ASA ville søke Nærings- og Handelsdepartementet om tillatelse til å tvangsinnløse aksjer eiet av aksjonærer hvis totale aksjebeholdning har en samlet verdi som ikke overstiger 500 kroner.Dette ville ikke gjelde aksjonærer som økte sin aksjebeholdning før tidspunktet for en eventuell tvangsinnløsning slik at samlet verdi overstiger 500 kroner.Ellers legger selskapt frem gode kvartalstall onsdag.Aksjen er opp solide 6,67 prosent til 6,24 kroner.Kontrakt for Aker Solutions Aker Solutions har inngått en kontrakt med Caspian Drilling Company for levering av en boreutstyrspakke til en halvt nedsenkbar rigg i Det kaspiske hav utenfor Aserbajdsjan.Aksjen stiger 0,85 prosent til 83,30 kroner.Tilslag for DNO DNO International skriver i en fersk melding onsdag at selskapet har fått budtilslag på blokk 84 på land i Jemen .Samtidig har DNO inngått en farm in-avtale i blokk 36 på land i Oman.Aksjen var først ned 0,36 prosent, men har nå snudd opp 0,27 prosent til 11,28 kronerREC fortsetter oppgangen Renewable Energy Corporation steg kraftig på børsen i går, og fortsatte oppgangen like etter start onsdag morgen.Det skjedde etter at Umoe AS, som kontrolleres av Jens Ulltveit-Moe, tirsdag hanket inn 10 millioner aksjer i REC til kurs 2,606.Aksjen har imidlertid snudd fra oppgangen på 1,52 prosent, og er nå ned 0,38 prosent til 2,63 kroner.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs