Børsen endte ned - REC fortsatte oppturen

Oslo Børs endte tirsdagen i rødt. Samtidig stiger REC fortsatt godt.

Børs

Oslo Børs ender dagen i rødt etter å ha tilbragt hele tirsdagen i minus. Hovedindeksen ender ned 0,14 prosent til 493,56.Omsetningen endte i dag på like over 2 milliarder kroner.Så langt i år har børsen steget 11,14 prosent, mens den i løpet av de siste tolv månedene er opp 18,62 prosent.Oljeprisen og StatoilBrent-olje med levering i august handles ved stengetid for 109,30 dollar fatet, opp 0,19 prosent i dagens handel.WTI-oljen stiger 0,22 prosent til 106,55 dollar fatet.På Oslo Børs ender Statoil flatt på 131,20 kroner.Aker Solutions kjøper ingeniørfirma Aker Solutions kjøper det britiske ingeniørfirmaet International Design Engineering And Services Ltd (IDEER), melder reuters.Aksjen ender tirsdag opp 0,46 prosent til 88 kroner.REC stiger med godt volumKina trapper opp satsningen på solenergi, noe som påvirker REC positivt tirsdag.Aksjen ender opp 5,12 prosent til 3,12 kroner, og er også dagens tredje mest omsatte aksje.God dag for QuesterreTil tross for fravær av selskapspesifikke nyheter steg Questerre Energy kraftig tirsdag.Aksjen endte opp sterke 7,36 prosent til 5,69 kroner.Nedgang for Seadrill Styreleder John Fredriksen og konsernsjef Fredrik Halvorsen i Seadrill har ikke tatt fellesferie. Seadrill-duoen har sett hull i markedet for ultradypvannsrigger (UDW) med levering i 2015, og bestiller fire nye boreskip ved Daewoo og Samsung til en samlet pris på 14,5 milliarder kroner.Samtidig varsler riggselskapet at organisk vekst ser langt mer attraktivt ut enn store oppkjøp.Aksjen er tirsdag ned 0,47 prosent til 254,80 kroner.Evry klart bedre enn i fjor Evry melder om et resultat etter skatt på 93 millioner kroner i 2. kvartal 2013, opp 93,8 prosent fra 48 millioner kroner i samme periode året før. Resultat per aksjen endte på 0,35 kroner, en knapp dobling fra 0,18 kroner i samme kvartal i fjor.Tallene er dog ikke like gode som ventet.Aksjen stiger likevel 3,30 prosent til 9,40 kroner.Gjensidige faller på tall Gjensidige Forsikring la tirsdag frem kvartalstall som var dårligere enn i fjor , men som samtidig ikke bød på de store overraskelsene.DNB Markets jekker opp estimatene, men mener kursoppgangen i Gjensidige er moden for en pause.Aksjen ender ned 2,58 prosent til 94,50 kronerNoreco stiger på borenyhet Norwegian Energy Company ASA (Noreco) melder at boring av utforskingsbrønn 7120/1-3 på Gohta-prospektet , som ligger i lisens PL492 i den vestlige delen av Barentshavet, i følge operatør nå har startet, fremgår det av en børsmelding.Aksjen er opp 0,95 prosent til 3,18 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs