Børsen fortsetter opp - REC stiger kraftig

Oslo Børs fortsetter oppgangen fra tirsdag morgen. Det samme gjør Renewable Energy Corporation.

REC - Foto: Scanpix
Børs

Oppgangen i New York mandag og pen oppgang på børsene i Asia gir også god stemning på Oslo Børs.Børsen fortsetter dermed opp tirsdag formiddag. Hovedindeksen står i 11.45-tiden i 485,08, opp 0,60 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for cirka 900 millioner kroner.Så langt i år er hovedindeksen dermed opp 9,2 prosent, mens den har steget 19,35 prosent det siste året.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje, med levering i august, omsettes for 107,16 dollar, ned 0,24 prosent.Statoil klatrer på sin side 0,23 prosent til 128,20 kroner.REC stiger kraftig I løpet av gårsdagen solgte fond forvaltet av DNB Asset Management 821.296 aksjer i Renewable Energy Corp.Etter denne transaksjonen har fond forvaltet av DNB Asset Management 115.601.086 REC-aksjer, hvilket tilsvarer en eierandel på 4,996 prosent.Handelen sender REC-aksjen kraftig oppover 4,42 prosent til 2,60 kroner.Norwegian faller Flere meglerhus blir skeptiske til Norwegian. Torsdag legger Bjørn Kjos frem sine kvartalstall.Blant annet nedjusterer meglerhuset Fondfinans Norwegian fra en kjøpsanbefaling til en nøytral anbefaling. Ifølge TDN Finans kuttes kursmålet fra 300 kroner til 265 kroner.Aksjen er ned 2,14 prosent til 247,20 kroner tirsdag formiddag.Alcoa-tall sender Hydro oppoverAlcoa åpnet resultatsesongen i USA mandag, med underskudd i 2. kvartal på 11 cent per aksje (7 cent i pluss justert for engangskostnader), venter at den globale etterspørselen for aluminium skal vokse med 7 prosent i år, og ser et noe strammere marked fremover.- Alcoas andrekvartalsrapport kan gi en positiv effekt for Norsk Hydro NHY.OL på Oslo Børs tirsdag, uttaler analytiker Andre Holø Adolfsen i Nordea til Reuters.Norsk Hydro stiger 1,98 prosent til 24,68 kronerMye smått Det er ellers verdt å merke seg at Marine Harvest stiger 1,77 prosent til 6,33 kroner. PGS er på sin side opp hele 3,56 prosent.Aker Solutions er opp 1,9 prosent til 83,55 kroner, mens Norske Skog stiger 1,38 prosent til 2,94 kroner.Ellers er det mye smått på vinner- og taperlisten.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs