Børsen over 490

Oslo Børs er over 490 fra start torsdag. Norwegian og Fred. Olsen Energy stiger kraftig på resultatrapporter.

Norwegian LN-NOY
Børs

Oslo Børs åpner som ventet opp torsdag. Hovedindeksen står etter få minutters handel i 490,13, opp 0,91 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for cirka 230 millioner kroner.Så langt i år er hovedindeksen dermed opp 10,40 prosent, mens den har steget 18,55 prosent det siste året.De asiatiske markedene - utenom Japan - steg torsdag morgen etter at den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke i går sa at USAs økonomi fortsatt vil trenge stimuli.Nikkei 225 har siden i morges også snudd til pluss, og er opp 0,39 prosent. Dermed er det kun TOPIX-indeksen som er ned, mens resten av børsene i Asia i dag har lagt kraftig på seg.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje, med levering i august, omsettes for 108,72 dollar ved børsens åpning torsdag, opp 0,19 prosent.Til sammenlikning ble et fat omsatt for 107,91 dollar ved slutt onsdag.WTI-olje med levering i august stiger 0,66 prosent, og omsettes for 107,22 dollarStatoil klatrer fra start 0,39 prosent til 129,20 kroner.Sterkt andre kvartal for Norwegian Norwegian leverte bedre enn ventet i årets andre kvartal.Norwegian Air Shuttle melder om et resultat etter skatt på 197 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 91 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 139 millioner kroner.Aksjen fortsetter dermed oppturen fra i går, og stiger kraftige 5,74 prosent til 258 kroner.DNB dårligere enn i fjor, men bedre enn ventet DNB la torsdag frem kvartalstallene for årets andre kvartal. Selskapet tjente mindre penger i 2. kvartal 2013 enn samme periode i fjor, men tallene var likevel bedre enn ventet.DNB melder om et resultat etter skatt på 3.798 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 4.614 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 3.544 millioner kroner.Torsdag morgen er aksjen opp 1,879 prosent til 96,75 kroner.Gode tall fra Fred. Olsen Energy Fred. Olsen Energy leverte sterkere tall enn ventet i årets andre kvartal .Selskapet melder om et resultat etter skatt på 550 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 445 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 463 millioner kroner.Aksjen skyter fart, og er opp hele 8,25 prosent til 283,50 kroner.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs