Børsen sliter - vinneraksje gir gass på tall og kontrakt

Hovedindeksen på Oslo Børs faller med Statoil og oljeprisen fredag morgen. Kongsberg Automotive gir gass etter tall og ny Kina-kontrakt (oppdatert 09.31).

Statoils konsernsjef, Helge Lund. Foto: Scanpix
Børs

Etter 38 minutters handel peker pilene nedover på Oslo Børs. Hovedindeksen står i 491,66, ned 0,35 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 300 millioner kroner.Hovedindeksen er dermed opp 10,8 prosent hittili år, mens den har steget 19,4 prosent siste 12 måneder.Utviklingen skjer i kjølvannet av rekordrush på Wall Street i går, og blandede børser i Asia tidligere i dag.Oljeprisen, Statoil ned Oljeprisen viser svakhetstegn fredag morgen.Brent august-olje handles for 107,54 dollar fatet, ned 19 cent i dagens handel. WTI-oljen faller 28 cent til 104,63 dollar fatet.Ved børsslutt torsdag ble Brent-kontrakten handlet for rundt 108,30 dollar.Markedet bekymrer seg for den kraftige økningen i tilbudet utenfor OPEC neste år, blant annet i form av skiferolje fra USA. I tillegg hersker frykt for veksten i Kina.- Vi ser noe bekymring for at momentumet er reversert med nedgangen i går kveld, sier sjefstrateg Michael McCarthy i CMC Global Markets i Sydney til Reuters.På Oslo Børs faller Statoil 0,8 prosent til 130,60 kroner.Korreksjon i Norwegian Utslagene er generelt beskjedne blant de mest omsatte aksjene.Norwegian utmerker seg negativt, og korrigerer ned 1,8 prosent til 266,40 kroner etter gårsdagens oppgang i kjølvannet av kvartalsrapporten.Storebrand trekker ned 0,6 prosent til 30,51 kroner etter ikke helt overbevisende tall for 2. kvartal.Blant dagens øvrige tallfremleggere er Atea uendret på 61 kroner etter å ha levert på den skuffende siden. Derimot kunne selskapet glede aksjonærene med utbytte .Norwegian Property la frem sterkere tall enn ventet , og stiger 1,1 prosent til 8,34 kroner.Spectrum varsler inntekter på 30 millioner dollar i 2. kvartal, men må vente med Libanon-inntekter til 3. kvartal.Kongsberg Automotive gir gass På plussiden markerer Kongsberg Automotive seg med 4,7 prosent oppgang til 2,88 kroner etter ny Kina-kontrakt.Selskapet kunne også melde om bedre marginer da rapporten for 2. kvartal ble sluppet etter stengetid i går.Marine Harvest får seg en opptur på 0,5 prosent til 6,24 kroner etter å ha sluppet foreløpige tall for 2. kvartal. Selskapet er oppmuntret av sterke markeder , og forventer at trenden fortsetter utover i 3. kvartal.Prosafe stiger 1,3 prosent til 59,10 kroner.Ellers er PGS, Orkla, TGS, Schibsted og Fred. Olsen Energy alle opp, men marginalt. Sistnevnte melder om intensjonsavtale for Dolphin Drilling-riggen "Blackford Dolphin" på britisk sokkel.Kontrakten estimeres til rundt 115 millioner dollar.Disse faller og stiger mest Relativt sett stiger bare én aksje mer enn nevnte Kongsberg Automotive: Havila Shipping er i pluss med 6,3 prosent til 31,90 kroner.Avocet Mining stiger 3,0 prosent til 68 øre.I andre enden finner vi Oslo Axess-noterte RomReal, som går tilbake 23,7 prosent til 45 øre.Oslo Axess-kollega Transeuro følger nærmest på minus 4,2 prosent til 23 øre, mens Sevan Marine trekker ned 3,1 prosent til 21,60 kroner.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs