Børsoppgang i Europa

Uken starter i pluss på de viktigste børsene i Europa.

Bilde fra DAX i Tyskland - Foto: AP
Børs

Mandag la den tyske DAX-indeksen på seg 0,12 prosent, den franske CAC 40-indeksen klatret 0,49 prosent mens FTSE 100-indeksen i London kunne vise til en oppgang på 0,55 prosent.USA Den amerikanske detaljhandelen steg 0,4 prosent på månedsbasis i juni. Eks. bilsalg var det ingen stigning i detaljhandelen fra mai til juni.På årsbasis økte detaljhandelen med 5,7 prosent, mens den eks. bilsalg steg med 4,5 prosent.Endringen på månedsbasis er dermed svakere enn den var fra april til mai, da detaljhandelen steg med 0,5 prosent.Eks. bilsalg var oppgangen fra april til mai på 0,3 prosent.Her finner du hele meldingen.Kina Mandag morgen ble det kjent at den årlige BNP-veksten kom inn som ventet på 7,5 prosent i 2. kvartal.Den frittalende økonomen og myndighetsrådgiveren Xia Bin mener Kina allerede er i en finansiell krise.- Hvorvidt Kinas økonomi vil vokse med 7,0 eller 7,5 prosent i 2013 er irrelevant fordi økonomien allerede er i en finansiell krise som forverres om myndighetene ikke bedrer gjeldssituasjonen, sier Xia til Market News International, ifølge TDN Finans.

Nyheter
Børs