Børsrally i Kina - Buffett-investering gir gass

Asia sørger for en god start på børsuken. En av Warren Buffetts investeringer viser vei. Følg utviklingen her.

Warren Buffett - Foto: AP
Børs

Asiatiske børser stiger mandag.Shanghai-rally I Shanghai avanserer CSI 300 hele 2,2 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen klatrer 1,5 prosent. I Hong Kong legger Hang Seng på seg 0,4 prosent.Sydney- og Singapore-børsen stiger begge 0,2 prosent.Taiwan- og Seoul-børsen trekker marginalt ned, blant få unntak.I Tokyo er markedene stengt mandag.Første bom på 15 år? Investorene er oppmuntret over at BNP-veksten i Kina kom inn på 7,5 prosent i 2. kvartal, som ventet.Dette er dog andre kvartal på rad med nedadgående trend i kinesisk vekst, og ifølge Financial Times er risikoen reell for at veksten i Kina vil falle under regjeringens mål på 7,5 prosent i 2013.Det vil i så fall være for første gang siden Asia-krisen for 15 år siden at Kinas regjering bommer med vekstmålet.- De kommer til å få til en myk landing i Kina. Vi er fortsatt veldig positive på Asia som region, sier direktør og medgründer Nick Maroutsos i Kapstream Capital i et Bloomberg-intervju i Sydney.Buffett-rally Blant enkeltaksjer merker vi oss at Kinas største metallprodusent, Jiangxi Copper, stiger 3-4 prosent i Hong Kong.På samme børs spretter BYD Co., en elbilprodusent deleid av Warren Buffett, opp 7-8 prosent på oppslag om at ny energi skal brukes på myndighetenes kjøretøyer.Treasury Wine Estates, verdens nest største børsnoterte vinprodusent målt i inntekter, straffes hardt på Sydney-børsen på varsel om en nedskrivning på 145 millioner dollar.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs