Dette bør du vite om fredagens nøkkeltall

Fredag tikker det inn nye nøkkeltall. Økonomene i Nordea forteller hva du kan forvente deg.

Katrine Boye, Erik Bruce og Thina Saltvedt. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.
Børs

I løpet av dagen får vi nye nøkkeltall fra både Europa og USA. Økonomene i Nordea minner også om de kinesiske BNP-tallene fra Kina som slippes natt til mandag.- Senere i dag kommer tall på industriproduksjonen fra Eurosonen. Etter svake tall fra Tyskland og noe bedre tall enn ventet fra Frankrike, ventes tallene noe ned til -0,2 prosent fra måned til måned og -1,3 fra år til år, skriver økonomene.Forrige måned steg produksjonen med 0,4 prosent fra måned til måned.Det kommer også tall fra det amerikanske markedet i dag, hvor vi får foreløpige tall på forbrukertilliten fra University of Michigan.- Forrige måned var disse tallene noe svakere enn ventet og endte på 84,1 i juni. Forbrukertilliten forventes å øke noe, opp til 84,7, slår økonomene fast.- Det er også knyttet spenning til de kinesiske BNP-tallene som kommer natt til mandag. De forrige tallene viste en vekst på 7,7 prosent, konsensus ligger på 7,5 prosent, i tråd med myndighetenes mål, avslutter Nordea-økonomene.

Nyheter
Børs