Dette er Røkkes skjulte juvel

Kjell Inge Røkke står klar til å lansere en nyutviklet hjertemedisin på det amerikanske markedet.

Kjell Inge Røkke. Foto: Finansavisen
Børs

Aker selger sine fiskeoljefabrikker med fet gevinst, men beholder en skjult juvel. Hjertemedisinen AKR-963, som er resultatet av en felles satsing med investeringsselskapet Lindsay Goldberg gjennom Trygg Pharma, kan bli klar for USA-lansering innen nyttår, skriver Finansavisen.- Vi håper å få en godkjennelse i år, men det vet man aldri, sier Trygg Pharmas styreleder og Lindsay Goldberg-partner Egil Bodd til avisen.Han er tidligere adm. direktør i Oslo Børs-noterte Pronova, som selger den reseptbelagte, omega 3-basert hjertemedisinen Lovaza/Omacor i USA og Europa for milliardbeløp årlig. I september i fjor gikk Epax rettens vei for å stoppe sin gamle sjef, Terje Bakken, i å ta et konsulentoppdrag hos nettopp Pronova.- Kundemålgruppen er den samme, men vi berører ikke Pronovas patentsituasjon, det har vi fått avklart. Vi ser et godt marked for dette produktet hvis vi får det godkjent, sier Bodd til Finansavisen.Les hele saken i torsdagens utgave av Finansavisen!

Nyheter
Børs