Dette kan påvirke markedet denne uken

Økonomene i Nordea tror verdens øyne nok en gang vil rettes mot Ben Bernanke.

Katrine Boye, Erik Bruce og Thina Saltvedt. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.
Børs

Etter USAs sentralbanksjef Ben Bernankes uttalelser onsdag kveld svekket dollar seg markert og børsene i USA viste solid oppgang torsdag.- Bernanke understreket at selv om det vil komme en nedtrapping av de kvantitative lettelsene, vil ikke det automatisk bringe innstramminger i pengepolitikken nærmere. Han la vekt på at renteøkninger er fortsatt langt unna i tid, skriver økonomene i Nordea i mandagens rapport.- Denne uken er det igjen Bernanke som vil være i fokus da det onsdag og torsdag er høring om pengepolitikken i Kongressen. Ellers er det detaljhandelstallene fra USA og referatet fra siste møte i Bank of England som nok vil få en del oppmerksomhet denne uken, avslutter økonomene.

Nyheter
Børs