Dette vil påvirke Oslo Børs

Torsdag ble rekordenes dag på New York-børsen. Spørsmålet er nå hvilke utslag det gir på Oslo Børs fredag.

Roger Berntsen. Foto: Finansavisen
Børs

Netfonds tror Oslo børs åpner relativt flatt fredag.- Aksjene på Wall Street er nå på det høyeste for året etter nok en opptur i går. Oslo børs flørter også med nivåene fra i vinter, men mangler noen få poeng. Optimismen skyldes Bernankes kommentar fra onsdag, der han påpekte det lave rentenivået er der for å bli fordi arbeidsledigheten fortsatt er for høy og inflasjonen fortsatt er for lav, skriver Netfonds i sin morgenrapport.Det slippes to viktige rapporter fra USA i dag; PPI (14:30) og Consumer Sentiment (15:55)Følg HegnarOnline på Facebook herAsia Flertallet av asiatiske børser stiger fredag. I Tokyo klatrer Nikkei 0,2 prosent, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 0,6 prosent.Sydney-børsen trekker også opp 0,6 prosent, mens Mumbai-børsen er opp over 2,0 prosent.Den gode stemningen stammer ifølge Bloomberg fra investorenes optimisme til at sentralbankene fra USA til Japan vil opprettholde pengepolitiske lettelser. Metall- og oljepriser trekker nedover.USA Torsdag ble rekordenes dag på New York-børsen. Dow Jones steg 1,11 prosent (169,26 poeng) til 15.460,92, Nasdaq 1,63 prosent til 3.578,30, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 1,36 prosent til 1.675,02.Dow og S&P 500 kunne dermed begge registrere sine høyeste sluttnoteringer noensinne, mens Nasdaq ikke har sluttet høyere siden det herrens år 2000.Dow Jones har dermed allerede drøyt halvveis i 2013 steget flere indekspoeng enn i noe annet år. S&P 500 steg på sin side for sjette dag på rad, og ligger nå an til sin beste uke siden januar."Fryktindeksen" VIX falt til under 14.- Du kan aldri garantere at det er short-inndekning som finner sted, men dette både ser ut som, lukter som og føles som en eneste stor short-inndekning, sier direktør Art Cashin i UBS Financial Services til CNBC.Referatet fra Federal Reserves juni-møte viste at flere medlemmer i Federal Open Market Committee vil ha ytterligere bekreftelser på styrken i arbeidsmarkedet før nedtrappingen av pengetrykkingen kan begynne.Sentralbanksjef Ben Bernanke selv var i går på talerstolen i National Bureau of Economic Research i Boston. Hans kommentarer i en spørsmålsrunde etter sitt foredrag der bidro til å sende dollaren nedover.Norge Torsdag steg Oslo Børs 1,58 prosent og endte på 493,37 poeng.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,1 milliarder kroner.Så langt i år er hovedindeksen dermed opp 11,10 prosent, mens den har steget 19,29 prosent det siste året.Resultater Oslo Børs fredag:Norwegian Property Atea Storebrand Sandnes Sparebank Protector Forsikring Nordic Semiconductor Sparebanken Øst Data ResponsPå Wall Street skal syv selskaper i ilden. Oversikten her.Makro, Norge:Finansforetak, balanser, mai 2013 Finansielle holdingselskaper, 2012 Elektrisitet, månedstall, mai 2013 Boliger, 1. januar 2013SSB legger som vanlig frem tall klokken 10:00, og vi nevner også oppgjør i statsobligasjonsauksjon klokken 07:00.Makro, utenlands:Spania (09:00): KPI, juni Italia (10:00): KPI, juni ØMU (11:00): industriproduksjon, mai USA (14:30): produsentpriser, juniKilder: Oslo Børs, CNBC, SSB, TDN Finans, NTB

Nyheter
Børs