Dette vil påvirke Oslo Børs

New York endte mandagen opp, og børsene i Asia stiger tirsdag morgen.

Aksjemegler lager ablegøyer ved meglerbordet - Foto: AP
Børs

Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner opp 0,2 prosent i dag.- De amerikanske og asiatiske børsene steg videre etter at Europa stengte i går, dermed ligger alt til rette for nok en positiv start her hjemme. Frykten for at Fed skal trappe ned de kvantitative lettelsene virker å gitt seg, i alle fall foreløpig. Når det er sagt, startskuddet for 2.kvartals rapporteringen gikk i går, da Alcoa levert tall som var bedre enn ventet. Det er naturlig at investors fokus vil handle om dette de neste ukene. DNB og Norwegian leverer sine tall torsdag. Disse er først ut av OBX selskapene i Norge, heter det i en oppdatering fra banken.Oppgang i Asia. MSCI stillehavsindeksen klatret 1,3 prosent tirsdag morgen, på forhåpninger om at resultatene fra de børsnoterte selskapene i 2. kvartal ikke var så dårlige som noen har spekulert i.Nikkei 225 i Tokyo hoppet 2,35 prosent, mens Topix steg 2 prosent. I Kina var oppgangen mot slutten av dagen på mer moderate 0,09 prosent for CSI 300, mens Shanghai Composite steg 0,26 prosent.Hang Seng i Hong Kong var opp 0,51 prosent nær stengetid. Kospi i Sør-Korea og Strait Times i Singapore var opp 0,69 prosent. På Taiwan var børsen opp over 1 prosent.Oljeprisen. Et fat Brent-olje med august-levering omsettes nå for 107,37 dollar, ned 0,06 prosent. Det er 54 cent mer enn ved børsslutt mandag. Da stod et fat Brent-olje i 106,83 dollar.New York-børsene steg. Investorene gamblet på at resultatsesongen ikke blir så ille som noen har trodd, og sendte de mest toneangivende indeksene på børsene i New York opp for 3. dag på rad mandag.Dow Jones endte opp 0,59 prosent til 15.224,69 og A&P 500 steg 0,53 prosent til 1.640,46. Nasdaq steg mer moderate 0,16 prosen til 3.484,83.For hver andre aksje som falt var det tilnærmet tre aksjer som steg både på og på Nasdaq.Apple var med på å trekke ned Nasdaq, med et fall på 0,57 prosent til 415,05 dollar. Intel bidro også godt, med et fall på 3,6 prosent, etter at flere meglerhus nedjusterte aksjen. Qualcomm falt 1,6 prosent og var den 3. av de 10 mest omsatte aksjene på Nasdaq som falt.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Oslo Børs steg. Hovedindeksen på Oslo Børs klatret mandag 0,65 prosent før den sluttet på 482,18 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,5 milliarder kroner.I løpet av den siste måneden har Oslo Børs lagt på seg 0,29 prosent mens hovedindeksen er opp 8,58 prosent hittil i år.Statoil steg 1,11 prosent til 127,90 kroner. TGS-Nopec falt 7,38 prosent til 176,90 kroner etter å ha kommet med en nedjustert guiding for 2013. Mens Kongsberg Automotive endte opp 0,77 prosent før den sluttet på 2,63 kroner. Les hele børskommentaren.Dette skjer i dag: Fred. Olsen Production legger frem kvartalstall i selskapets lokaler kl. 09:00.I Norge er det auksjon av statsobligasjoner kl. 11.Kina har lagt frem juni-tallene for KPI og PPI.Fra Storbritannia kommer tall for industriproduksjonen og handelsbalansen i mai kl. 10:30.

Nyheter
Børs