DNB Markets vraker TGS, to nye aksjer inn

DNB Markets kaster én aksje ut av sin ukeportefølje. To nye kommer inn.

Kristian Tunaal. Foto: Finansavisen/Ivan Kverme
Børs

Kristian Tunaal i DNB Markets tar denne uken TGS ut av sin anbefalte portefølje på Oslo Børs.- Selskapet melder at guidance for 2013 blir tatt ned. Selv om aksjen fremdeles er fornuftig priset og selskapet fremdeles svært lønnsomt, vil dette legge en demper på kursutviklingen i en periode, skriver han.Subsea 7Inn kommer Subsea 7 og RCCL.- Aksjen er nå priset i underkant av bokførte verdier, og vi tror at over tid vil subsea-segmentet være et marked hvor det skal være mulig å oppnå god kapitalavkastning over tid.- I så fall fortjener aksjen en prising over bokførte verdier, forklarer Tunaal.Han noterer seg også med interesse at tre av fire store subsea-aktører har kommet med resultatvarsel i år.- Det betyr at hele bransjen er nødt til å revurdere sin holdning til risiko og priser, ikke bare Subsea 7, skriver Tunaal.RCCLDNB Markets mener fredagens arbeidsmarkedsrapport lover godt for veksten i USA, og benytter anledningen til å ta inn aksjen på Oslo Børs med størst eksponering mot amerikansk økonomi.- Aksjen er nå priset rundt bokførte verdier, og historisk har det vært en god sammenheng mellom consumer confidence og netto inntjening per passasjer i RCCL.- Siden consumer confidence i USA er på vei opp, og arbeidsmarkedstallene kan løfte stemningen ytterligere, er det lov å være optimistisk på RCCLs vegne, skriver Tunaal.Han peker også på at den norske kronen har svekket seg mot dollar etter siste rentemøte i Norges Bank.- Det er en fordel for selskaper med inntekter i dollar og utgifter i kroner. Både Subsea 7 og RCCL har inntekter i dollar, fortsetter Tunaal.DNB-porteføljen BakkafrostBWG HomesDolphin GroupKværnerRCCLSalmarSeadrillSparebank1 SMNStatoilSubsea 7Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs