DNB tar salgsanbefaling på Norske Skog

DNB markets anbefaler salg av Norske Skog-aksjer.

Norske Skog - Foto: Scanpix
Børs

DNB Markets tar opp dekning på Norske Skog med en salgsanbefaling og kursmål på tre kroner.Det skriver selskapet i en oppdatering.«Basert på selskapets strukkede balanse, rene eksponering mot et svakt papirmarked og mangel på inntjeningsdiversifisering ser 2015-obligasjonen meget krevende ut i fravær av prisoppgang», skriver meglerhuset.Med 888 millioner kroner i obligasjonslån med forfall i 2014, tror DNB at Norske Skog kan skaffe millioner ved å selge de gjenværende «ikke relaterte»-eiendelene (Singburi, MNI, 49 prosent av Pisa), for å øke kontantstrømmen i 2013.I fravær av varig prisoppgang, tror de at selskapet vil slite med å møte forfallene i fjerde kvartal 2015 uten betydelig restrukturering eller salg, skriver TDN Finans.«Hovedrisikoen til vårt investeringscase er en strukturell transaksjon eller suksessfulle prisoppganger som vil trigge en reprising av bransjen», skriver meglerhuset.

Nyheter
Børs