Dollaren kan fortsatt stige kraftig

Dollar kan være i ferd med å signaliserer videre oppgang til over 7 kroner, og kanskje videre opp mot 8 kroner!

Foto: Scanpix
Børs

Dollar har falt jevnt og trutt mot norske kroner siden toppen på 9,61 kroner 26. oktober 2000.Bunnen ser ut til å ha blitt nådd i april 2008 på 4,94 kroner, og siden det har dollaren steget mer enn 24 prosent mot kronen.Dollar steg til 6,25 mot norske kroner fredag, brøt et par tekniske motstandsnivå og utløste små kjøpssignal. Det kom i kjølvannet av vellykket testing av 200-dagers glidende gjennomsnitt og resulterte også i det første bruddet i den fallende trendlinjen som er trukket gjennom de to viktigste toppene i chartet.KonsolidererSå langt denne uken har dollaren konsolidert tilbake til 6,14 kroner. Teknisk sett er det også rom for testing av teknisk støtte på 6,1- og kanskje 6-nivået, men etter det kan dollaren fortsette å styrke seg mot kronen.Og hvis den positive undertonen i hovedchartet er bunnlinjen i den stigende trenden vi har tegnet inn, kan det være mye å gå på oppover. Ved nytt brudd på den fallende trendlinjen vil sansynligheten for videre oppgang også øke.7 - 8 kroner?Det intervallet dollaren nå befinner seg i mot norske kroner strekker seg opp til 6,6 - 6,8 kroner. Dernest kommer neste tekniske motstand på 7,2-nivået og over der igjen på 7,7-nivået. Og den stigende trenden vi har antydet gir rom for oppgang til 8 kroner også.Den positive utviklingen støttes samtidig av utviklingen i RSI-chartet, der trenden peker oppover både på kort og lang sikt.Vær på vaktMen vær oppmerksom på eventuelle topper som settes under den foregående. Foreløpig ser vi ikke noen på kort sikt, men skulle det oppstå vil det i hvert fall forbigående bremse oppgangen. Og skulle det gi et fall tilbake under 6 kroner, kan det fort se litt annerledes ut. I hvert fall på kort sikt.Men så lenge den stigende trenden fortsetter, og dollaren ikke faller under 5,5 kroner igjen, kan dollaren gradvis fortsette å styrke seg på lengre sikt.

Nyheter
Næringsliv