Eike Batista - Brasils rikeste i trøbbel

Eike Batistas børsjuvel har falt nesten 93 prosent siden i fjor høst. Kjemper for å unngå konkurs.

Ekie Batista. Foto: BRAZIL-BATISTA/ REUTERS/Ricardo Moraes
Børs

Brasilianeren Eike Batista er stor innen energi, logistikk, olje- og oljeservice og gruvevirksomhet i Brasil.Batista var Brasils rikeste og en av verdens rikeste menn, med en formue på over 34 milliarder dollar, tilsvarende knapt 210 milliarder kroner.Nå har han ifølge CNBC og Bloomberg i stedet tapt 185 milliarder kroner på ett år, og har et par måneder på seg til å unngå en konkurs, skriver DN.Børskursen på flaggskipet OGX Petroleo e Gas har for eksempel falt med 92,5 prosent siden ifjor høst og Batista har blant annet kvittet seg med en privatjet og en yacht for å frigjøre kontanter.

Nyheter
Næringsliv