Fredriksen avlyser oppkjøpsfest i rigg

John Fredriksen vil heller vokse videre gjennom nye rigger enn oppkjøp.

John Fredriksen. Foto: Scanpix
Børs

John Fredriksen vil heller vokse videre gjennom nye rigger enn oppkjøp, skriver Finansavisen.Styreleder John Fredriksen og konsernsjef Fredrik Halvorsen har ikke tatt fellesferie. Seadrill-duoen har sett hull i markedet for ultradypvannsrigger (UDW) med levering i 2015, og bestiller fire nye boreskip ved Daewoo og Samsung til en samlet pris på 14,5 milliarder kroner.Samtidig varsler riggselskapet at organisk vekst ser langt mer attraktivt ut enn store oppkjøp.- Fordelen med oppkjøp er at det gir umiddelbar kontantstrøm. Samtidig må man ofte regne med å betale 50 prosent mer enn det koster å bygge riggene selv, og derfor har vi valgt å bestille nybygg, sier finansdirektør Rune Magnus Lundetræ til avisen.Han tror ikke at noen av deres konkurrenter vil kunne bestille UDW-enheter med levering i 2015.- Det vinduet er nå lukket, sier Lundetræ.LES HELE SAKEN I FINANSAVISEN TIRSDAG.

Nyheter
Børs