Frykter Kina kan miste kontrollen

Kinas leder Xi Jinping Foto: AP Photo/Ed Jones, Pool
Børs

Sjeføkonom i Nomura, Zhiwei Zhang, har nedjustert veksten i Kina fra 7,5 prosent til 6,9 prosent for 2014.Han frykter ifølge DN at myndighetene skal miste kontrollen i forsøket på å redusere gjelden.- Går dette for raskt, kan det føre til en ødeleggende svekkelse i økonomien. Likviditetskrisen i juni viser hvor lett innstramminger kan ha utilsiktede konsekvenser, ifølge Zhiwei Zhang.Sjefstrateg Daniel Morris i JP Morgan mener forventningene til Kina er for høye.- Europa står foran noen ubehagelige måneder. Særlig Tyskland har nytt svært godt av Kinas vekst. Dette har bidratt til å gjøre Tyskland til et europeisk lokomotiv. Den kinesiske justeringen som pågår vil fortsette, og vil gjøre ting ubehagelig for Tyskland og Europa, sier Morris, sier sjefstrateg Daniel Morris i JP Morgan ifølge DN.

Nyheter
Børs