- Gjensidige tar en pause nå

DNB Markets jekker opp estimatene, men mener kursoppgangen i Gjensidige er moden for en pause.

Helge Leiro Baastad. Foto: Scanpix
Børs

Gjensidige la i morges frem kvartalstall omtrent som ventet. Dog var inntjeningen ikke like bra som i fjor.Resultatet per aksje (EPS) kom inn på 1,80 kroner, mot konsensus på 1,60 kroner.DNB Markets, som lå på konsensus, skriver i dagens aksjerapport at det positive avviket i første rekke ser ut til å skyldes lavere skatt enn ventet fordi en større del av resultatet kommer fra investeringsvirksomheten.Combined ratio spratt opp Combined ratio for forsikringsvirksomheten kom inn på 90,4 prosent, hvilket var svakere enn konsensus på 89,3 prosent. I 2. kvartal var combined ratio på svært lave 83,9 prosent.Tallet måler forsikringsutbetalinger og driftskostnader, dividert på forsikringspremier.- Justerer vi for endringer i reserver og utbetalinger forårsaket av flommen, ser det ut til at combined ratio er rundt ett prosentpoeng svakere enn ventet. På den annen side ser det ut til at vi, til tross for å være høyt i konsensus, fortsatt ligger lavt på forventende premieinntekter, skriver meglerhuset.Les også: - Vi er vår bransjes svar på Norwegian- En pause i oppgangen Premieinntektene 4.646,6 millioner kroner var 2,0 prosent over DNBs estimater.- Vi ser dermed en mulig oppjustering av resultat per aksje med rundt 3,0 prosent for 2013, og rundt 1,0 prosent for 2014.- Aksjen er imidlertid opp over 13 prosent de siste tre ukene og vi venter ikke at en slik oppjustering av EPS-estimatene vil være tilstrekkelig til å unngå at kursoppgangen tar en pause etter rapporten, heter det.DNB Markets har en hold-anbefaling på Gjensidige, med kursmål 90 kroner.Aksjen er sist omsatt for 95 kroner på Oslo Børs, etter en nedgang på 2,0 prosent i dagens handel.- Forsikring skuffet noe Bank of Merrill Lynch ser ingen grunn til å endre syn på Gjensidige etter rapporten.Resultatene karakteriseres som "i stor grad på linje", selv om forsikring er noe under forventningene, går det ifølge Reuters frem en oppdatering etter tallene.Også JP Morgan Cazenove poengterer at underliggende forsikringsresultat er lavere enn forventningene.Sistnevnte hadde i forkant av rapporten en nøytral anbefaling, mens Bank of Merrill Lynch hadde "underperform".Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs