Hanker inn millioner av aksjer i REC

Umoe AS hentet mengder med REC-aksjer i forrige uke.

Jens Ulltveit-Moe - Foto: Scanpix
Børs

Mandagens ferske aksjonærlister fra Oslo Børs avslører at Jens Ulltveit Moes Umoe AS økte aksjebeholdningen i Renewable Energy Corporation med 124 millioner aksjer sist uke.Av disse ble 10 millioner aksjer flagget sist tirsdag. Resten av aksjene har blitt flagget tidligere.Etter økningen sitter Umoe AS på 345.463.877 aksjer, tilsvarende 14,94 prosent av REC.Umoe er største aksjonær i selskapet.Staten var også på tokt i REC sist uke, og Folketrygdfondet hentet inn 7,47 millioner nye aksjer. Det ga et hopp fra 16. til 10. plass på topp-30 listen, med en eierandel på 1,27 prosent.Tore Aksel Voldbergs Solon AS seilte samtidig inn igjen på topplisten i REC, etter å ha forsvunnet ut i begynnelsen av juli.Voldberg er dermed 24. største eier i solenergiselskapet med 16 millioner aksjer og kontroll over 0,69 prosent av REC.Ellers klatrer både Jan Haudemann-Andersens Datum AS, Frode Teigens Kontrari AS og Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier AS på listen, til henholdvis 13., 12. og 7. plass.Jan Chr. Opsals Dallas Asset Management AS og Gross Management AS, som Øystein Stray Spetalen eier 50/50 med Glen Ole Rødland, faller på sin side til henholdsvis 29. og 30. plass på listen.Alle uten å ha gjennomført noen handler i uken som gikk.

Nyheter
Børs