Holder meglerhusenes analyser vann?

- Får du dårlige analyser, bytter du analytiker, sier ABG-sjef Knut Brundtland. Han undrer seg over Finanstilsynets siste påfunn.

Knut Brundtland. Foto: Finansavisen
Børs

Frem til nå har Finanstilsynet på sine stedlige tilsyn konsentrert seg om forsvarlige prosesser på rådgivning, kontroll og sikkerhet, og om rådene er i tråd med meglerhusenes analyser.Nå signaliserer seksjonsleder Geir Holen kontroller av selve analysen, skriver DN.Han sikter da spesielt til tekniske analyser som ligger til grunn for kortsiktige anbefalinger til kundene, noe som igjen skal stimulere til hyppig handel og dermed inntekter til meglerhusene.- Analysen må ha en kvalitet for at den skal kunne være et forsvarlig grunnlag for kortsiktig investeringsrådgivning, sier Holen.Rister på hodet ABG Sundal Collier-sjef Knut Brundtland stiller seg ifølge avisen undrende.- Det ligger i analysens natur at den er individuell og subjektiv, så det å måle kvaliteten på analysene virker ganske komplisert, for å si det forsiktig, sier Brundtland.Han mener markedet regulerer seg selv ved at investorer som får dårlige analyser, bytter analytiker.Brundtland ønsker ifølge DN Finanstilsynet hjertelig velkommen.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs