Hurra for seddelpressen - børsoppgang i Asia

De fleste toneangivende Asia-børsene avanserte fredag, men Kina så rødt. - Vi rører ikke bremsen, bare letter på gassen, sier strateg (oppdatert med slutt Tokyo, Shanghai og Hong Kong).

Mann foran aksjekursskjerm i Japan - Foto: AP
Børs

Da Tokyo-børsen stengte, var Nikkei opp 0,2 prosent, mens Topix hadde steget 0,6 prosent.I Shanghai falt CSI 300 2,2 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen trakk ned 1,6 prosent.Hang Seng gikk tilbake 0,75 prosent.Tidligere Flertallet av asiatiske børser stiger fredag.I Tokyo klatrer Nikkei 0,2 prosent, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 0,6 prosent.Sydney-børsen trekker også opp 0,6 prosent, mens Mumbai-børsen er opp over 2,0 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!Seddelpresse-jubel Den gode stemningen stammer ifølge Bloomberg fra investorenes optimisme til at sentralbankene fra USA til Japan vil opprettholde pengepolitiske lettelser. Metall- og oljepriser trekker nedover.Begge de to nevnte sentralbankene har denne uken indikert at de vil holde pengetrykkingen i gang, etter at Den europeiske sentralbanken (ECB) i forrige uke signaliserte lave renter i overskuelig fremtid.- Pengepolitikken er fortsatt veldig stimulerende, og markedene kan få litt støtte fra det. Selv om det hersker en anerkjennelse av at nedtrapping av lettelser er på vei, tror markedet mer på at det ikke rører bremsen - bare letter på gassen.- Det vil gi støtte til aksjer i en stund fremover, sier den Auckland-baserte First NZ Capital-strategen Chris Green til Bloomberg.Kina-veksten skuffer? Fredagens unntak er Hang Seng og Shanghai-børsen der large cap-indeksen CSI 300 og Shanghai Composite-indeksen alle faller rundt 0,5 prosent. Kospi-indeksen i Seoul er like mye ned.Kinas finansminister Lou Jiwei uttalte under U.S.-China Strategic and Economic Dialogue i Washington at en vekstrate i økonomien på 6,5 prosent ikke vil være "et stort problem".Lou sa også at han har tro på 7,0 prosent vekst i 2013. Det er under regjeringens 2013-mål på 7,5 prosent gitt i mars.BNP-tall som slippes på mandag (15. juli) kan ifølge Bloomberg komme til å vise at den økonomiske veksten i Kina svekket seg for andre kvartal på rad i de tre månedene frem til 31. mars.Bernanke-løft i USA Referatet fra Federal Reserves juni-møte viste at flere medlemmer i Federal Open Market Committee vil ha ytterligere bekreftelser på styrken i arbeidsmarkedet før nedtrappingen av pengetrykkingen kan begynne.Sentralbanksjef Ben Bernanke selv var i går på talerstolen i National Bureau of Economic Research i Boston. Hans kommentarer i en spørsmålsrunde etter sitt foredrag der bidro til å sende dollaren nedover .Her hjemme trakk DNB Markets særlig frem uttalelsen om at det er behov for en svært lempelig politikk i overskuelig fremtid, og at den nåværende ledighetsraten (7,6 prosent) - om noe - overvurderer tilstanden i det amerikanske arbeidsmarkedet.Det var spesielt disse dueaktige (dovish) uttalelsene som bidro til å sende børsene i USA opp torsdag.På makrofronten kom jobless claims inn på den skuffende siden sist uke, mens importprisene falt mot ventet ingen endring i juni.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs