Meglergiganter oppgraderer - DNB er toppvalg i Europa

Meglergiganter som Morgan Stanley, Nomura, RBC Capital Markets, UBS og BNP Paribas høyner kursmål på DNB.

Fra DNB Markets. Foto: Scanpix
Børs

En bred meglerstand er enige om en ting: Nå er DNB toppvalg i Europa, og mens kjøpsanbefalingene gjentas, oppjusteres også kursmål over en bred kam.Morgan Stanley høyner kursmålet på DNB fra 105 til 110 kroner pr aksje med overvekt-anbefaling og banken er fortsatt en av meglerhusets favoritter i Europa, heter det i en fersk analyseoppdatering fredag, ifølge TDN Finans.Meglerhuset høyner estimatene med 2-3 prosent for 2014 og 2015 etter andrekvartalsresultatene.- Vi tror boliglånsreprisingen og god kostnadskontroll vil levere overlegent driftsresultat før tap fremover - 10 prosent årlig i 2012-2015, heter det.Morgan Stanley mener DNB har god kostnadskontroll og trekker frem at kostnadene eksklusive restruktureringskostnadene var ned 1,4 prosent, og de kutter dermed kostnadsestimatene med to prosent i 2014/2015.Også Nomura høyner kursmålet, fra 100 til 102 kroner pr aksje med kjøpsanbefaling.-Inntjeningsmomentum har drevet inntjeningsoppjusteringer og nå ser kostnadene ut til å gjøre sin del av de tunge løftene i tillegg, selv om tapsavsetninger skuffet mot konsensus. Vi justerer våre kostnadsanslag og er nå fem prosent under dagens konsensus for 2015. Som sådan tror vi inntjeningsmomentumet vil fortsette å være positivt, heter det i en oppdatering.Ifølge nyhetsbyrået hiver også RBC Capital Markets seg opp høynebølgen. De mener DNBs andrekvartalsresultater bekrefter at selskapet vil leverer den høyeste resultatveksten blant de nordiske bankene de neste tre årene.Meglerhuset fortsetter å foretrekke selskapet for sitt potensial til å bygge på nåværende inntjeningsmomentum. Meglerhuset har en outperform-anbefaling og et kursmål på 100 kroner pr aksje.Videre høyner UBS kursmål fra 102 til 104 kroner, med en kjøpsanbefaling, mens Exane BNP Paribas hever kursmål fra 82 til 86 kroner og gjentar nøytralanbefalingen.Arctic Securities går derimot strømmen og nedgraderer DNB fra kjøp til hold, med kursmål på 102 kroner, i en oppdatering datert torsdag 11. juli.Meglerhuset påpeker på at eps for andre kvartal kom over forventningene til tross for betydelige restruktureringskostnader. De mener shipping fortsatt er et område for bekymringer til tross for moderate tap.Akkurat nå: DNB faller 0,74 prosent til 94,10 kroner på Oslo Børs fredag formiddag.

Nyheter
Børs