Meglerhus: Ikke kjøp Norwegian

Flere meglerhus er blitt skeptiske til Norwegian. Også teknisk sett er aksjen skummel. Torsdag legger Bjørn Kjos frem regnskapstallene for 2. kvartal.

Bjørn Kjos, konsernsjef i Norwegian - Foto: Scanpix
Børs

DNB Markets, med aksjestrateg Kristian Tunaal i spissen, tok Norwegian ut av sin portefølje allerede 24. juni, mens Handelsbanken Capital Markets rykket ut med en reduser-anbefaling på Norwegian allerede i midten av juni, med kursmål på 230 kroner.Nå nedjusterer også meglerhuset Fondsfinans flyselskapet Norwegian fra en kjøpsanbefaling til en nøytral anbefaling. Ifølge TDN Finans kuttes kursmålet fra 300 kroner til 265 kroner.Fondsfinans mener at gode trafikktall kommer på bekostning av svakere yield og Rask, noe som gjør at meglerhuset venter at andre kvartals ebitda justert for engangsposter vil være på 325 millioner kroner.Arctic kutter ogsåAnalytiker Kenneth Sivertsen Arctic Securities tror også Norwegian går tøffere tider i møte. Ifølge E24 kutter han anbefalingen fra kjøp til hold og kursmålet reduseres fra 350 kroner til 240 kroner.En svak krone, økte drivstoffpriser og lavere enn forventet avkastning fra passasjerene trekkes frem som negative momenter.I skrivende stund omsettes Norwegian for 236,6 kroner, ned 6,5 prosent (oppdatert kl. 13:14)Norwegian legger frem sine kvartalstall på torsdag.Teknisk sett en skummel aksje Norwegian har visse tekniske likhetstrekk med Apple etter at den aksjen hadde toppet på 705 dollar.All-time for Norwegian er 314,2 kroner fra 3. juni i år. Siden det har aksjen til nå falt mer enn 22 prosent.Signalene i RSI-chartet har vært entydige i et siste. Siden begynnelsen av mai er det blitt varslet fare for en vendingen ned igjen, ved at det begynte å bli satt lavere topper.Den stigende trenden i RSI-chartet ble til gjengjeld brutt flere ganger i løpet av mars og april, mens det endelige bruddet kom helt i starten av juni.Etter at aksjen brøt den tekniske støtten på 280 kroner, og sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt, falt aksjen til neste tekniske støtte i underkant av 260 kroner. Da ble 240 kroner neste tekniske støtte.240-nivået er et viktig nivå, men den tekniske støtten på dette nivået er ikke veldig sterk. Da vil det kanskje være mer å hente på 230-nivået og 200-dagers glidende. gjennomsnitt. Og holder den kan aksjen plukkes ned mot bunnen i den stigende trenden. Men et brudd på den tekniske støtten, og videre fall ned i intervallet 200 - 220 kroner, er akkurat nå like sannsynlig.Skulle det skje vil den stigende hovedtrenden bli brutt, noe også som vil åpne for videre fall.

Nyheter
Børs