Meglerhus løfter aksje

Ukens handel starter i pluss for mange av investorene på Oslo Børs.

Fra DNB Markets. Foto: Scanpix
Børs

Det har vært en positiv ukestart på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 492,67 poeng, opp 0,16 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for beskjedne 500 millioner kroner.Veien videre Utviklingen skjer i kjølvannet av børsoppgang i Asia, der Shanghai-børsen viste vei etter at årlig BNP-vekst som ventet kom inn på 7,5 prosent i 2. kvartal.Den frittalende økonomen og myndighetsrådgiveren Xia Bin mener Kina allerede er i en finansiell krise.Hvorvidt Kinas økonomi vil vokse med 7,0 eller 7,5 prosent i 2013 er irrelevant fordi økonomien allerede er i en finansiell krise som forverres om myndighetene ikke bedrer gjeldssituasjonen, sier Xia til Market News International, ifølge TDN Finans.Carnegie-analytiker Bengt Jonassen tror på aksjeoppgang i andre halvår.- Vi har gjennom året operert med en forventning om at Oslo Børs vil stige til 520-530 poeng, og ser ingen grunn til å endre denne oppfatnigen, sier analytiker i Carnegie Bengt Jonassen til Finansavisen.Rapporteringen for 2. kvartal begynte for alvor i forrige uke, og Jonassen mener resultatsesongen har startet bedre enn fryktet.Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i august, omsettes for 108,61 dollar, ned 0,18 prosent.Statoil er uforandret på 130,20 kroner.NorwegianDNB Markets gjentar i dag sin kjøpsanbefaling på Norwegian. Kursmålet settes til 400 kroner, hvilket betyr en oppside på 45 prosent.- Q2-resultatene fra Norwegian viste en EBITDAR på 877 millioner kroner. Det var identisk med vårt estimat, men 5,0 prosent høyere enn konsensus, skriver DNB Markets.- Et viktig moment her er etter vårt syn kostnadsforbedringen på 8,0 prosent per enhet år/år. Dette gir støtte til vårt syn om at marginen vil stige ettersom kostnadene per enhet faller raskere enn inntektene per enhet, skriver DNB Markets.Mandag stiger aksjen 3,85 prosent til 277,70 kroner.Archer Saad Bargach går av som styreformann i Archer, men blir sittende i styret.Styret har valgt John Reynolds som ny styreformann. Reynolds er medgründer og direktør i Lime Rock Partners, og har betydelig erfaring fra oljeservicesektoren.Samtidig meddeler styret ansettelsen av David King som ny toppsjef.King har ifølge meldingen over 30 års erfaring fra internasjonal oljeservice, hovedsaklig fra Halliburton, og erstatter Ferdrik Halvorsen som har vært midlertidig sjef siden januar 2012.Aksjen stiger 4,06 prosent til 4,36 kroner.InterOil Exploration and Production InterOils tredje Monserrate-brønn (MNS-9) viser en dagsproduksjon på 346 fat olje og 374 fat oljeekvivalenter tilknyttet gass.Brønnen produserer dermed godt over selskapets egne forventninger.Aksjen klatrer 3,76 prosent til 1,38 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs