Møbelgigant solgte mer, men tjente mindre

Ikea har aldri hatt så høy omsetning i Norge.

Fra Ikea på Furuset i Oslo. Foto: Heiko Junge / Scanpix
Børs

Likevel viser regnskapstallene for 2012 at Ikea Norge tjente mindre enn året før, skriver dn.Høyere råvarepriser gir utslag på resultat før skatt som endte på 559,4 millioner kroner i 2012, mot 638,3 millioner kroner i 2011.- Det svekkede resultatet skyldes i all hovedsak økte varekostnader, som igjen skyldes økte råvarepriser. I tillegg har vi i snitt redusert prisene våre med 2,6 prosent sammenlignet med ifjor, forteller Jan Christian Thommesen, kommunikasjonssjef i Ikea.Han sier at Ikea Norge ikke har noen planer om å øke prisene, selv om trenden med økte råvarepriser fortsetter.- Kundene våre skal ikke merke dette. Vi skal alltid ha de laveste prisene og kunden skal ikke merke økte råvarekostnader, sier Thommesen til avisen.

Nyheter
Næringsliv