Norwegian falt hardt på svakt grønn børs

Oslo Børs endte en grønn dag med en marginal opptur. Norwegian falt imidlertid kraftig på skeptiske meglerhus.

Bjørn Kjos, konsernsjef i Norwegian - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs har vært opp gjennom dagen, og endte tirsdagen med en svak oppgang på 0,02 prosent til 482,30.Det ble omsatt for cirka 2,6 milliarder kroner, og børsen har steget 8,60 prosent så langt i år. I løpet av det siste året er børsen opp 18,70 prosent.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje, med levering i august, omsettes for 107,34 dollar ved børsslutt tirsdag, ned 0,08 prosent.Til sammenlikning ble et fat omsatt for 106,83 dollar ved slutt mandag.Statoil klatrer på sin side 0,16 prosent til 128,10 kroner.REC stiger kraftig I løpet av gårsdagen solgte fond forvaltet av DNB Asset Management 821.296 aksjer i Renewable Energy Corp.Etter denne transaksjonen har fond forvaltet av DNB Asset Management 115.601.086 REC-aksjer, hvilket tilsvarer en eierandel på 4,996 prosent.REC-aksjen har gått som en kule hele tirsdag, og ender dagen opp solide 6,02 prosent til 2,64 kroner.Norwegian faller hardt Flere meglerhus blir skeptiske til Norwegian, før Bjørn Kjos legger frem sine kvartalstall torsdag.Blant annet nedjusterer meglerhuset Fondfinans Norwegian fra en kjøpsanbefaling til en nøytral anbefaling. Ifølge TDN Finans kuttes kursmålet fra 300 kroner til 265 kroner.Les også: Norwegian faller og fallerAksjen har i løpet av tirsdagen vært ned godt under 237 kroner, men ender dagen ned 4,99 prosent til 240 kroner.Kutter kursmål på Subsea 7 Analytiker Petter Narvestad i Fondfinans gjentar kjøpsanbefalingen på Subsea 7, men kutter kursmålet fra 180 kroner til 154 kroner.Det kommer frem i en analyseoppdatering tirsdag.Aksjen ender ned 0,37 prosent til 107,10 kroner.Alcoa-tall sendte Hydro oppoverAlcoa åpnet resultatsesongen i USA mandag, med underskudd i 2. kvartal på 11 cent per aksje (7 cent i pluss justert for engangskostnader). Det venter at den globale etterspørselen for aluminium skal vokse med 7 prosent i år, og ser et noe strammere marked fremover.- Alcoas andrekvartalsrapport kan gi en positiv effekt for Norsk Hydro NHY.OL på Oslo Børs tirsdag, uttaler analytiker Andre Holø Adolfsen i Nordea til Reuters.Norsk Hydro steg tirsdag 2,07 prosent til 24,70 kronerSonga stiger godt Songa Offshore har en god oppgang tirsdag, og ender opp 2,87 prosent til 5,73 kroner.Selskapet sendte ut flåteoppdatering for juni mandag, og oppetiden var på 99-100 prosent.Mye smått Det er ellers verdt å merke seg at Yara stiger 1,53 prosent til 251,80 kroner med dagens tredje største turnover.Nest størst turnover har DNB, som faller 0,21 prosent til 94,05 kroner.Også Seadrill, PGS og TGS har god omsetning, og de to førstnevnte stiger henholdsvis 1,39 prosent og 2,44 prosent.TGS faller med 0,11 prosent. Størst omsetning hadde Statoil.Ellers er det mye smått på vinner- og taperlisten.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs