Norwegian til himmels på positiv børs

Oslo børs steg 1,58 prosent torsdag. Norwegian var dagens suverene vinner med en oppgang på mer enn 10 prosent.

Børs

Oslo Børs steg 1,58 prosent torsdag og endte på 493,37 poeng.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,1 milliarder kroner.Så langt i år er hovedindeksen dermed opp 11,10 prosent, mens den har steget 19,29 prosent det siste året.Det har vært rolig på makrofronten denne torsdagen. Antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA (jobless claims) steg med 16.000 fra reviderte 344.000 per 29. juni til 360.000 per 6. juli. Konsensus lå på 340.000.Importprisene i USA falt 0,2 prosent på månedsbasis i juni, og steg 0,2 prosent på årsbasis. Prisfallet er større enn ventet. Eksportprisene falt 0,1 prosent på månedsbasis, som ventet.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje, med levering i august, ble omsatt for 108,31 dollar like før Børsen stengte, og har dermed falt tilbake 0,2 prosent, mot en oppgang på 0,19 prosent da Oslo Børs åpnet. Ved børsslutt onsdag var prisen 107,91 dollar.WTI-olje med levering i august var ned 0,9 prosent til 105,52 dollar kort før Oslo Børs stengte torsdag.Statoil har steget jevnt og trutt hele dagen, og endte opp 2,25 prosent på dagens høyestenotering på 131,60 kroner.Høytflyvende Norwegian-aksje Norwegian leverte bedre enn ventet i årets andre kvartal, og ble dagens vinner på Oslo Børs Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 197 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 91 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 139 millioner kroner.Kjos skapte også overskrifter da han flørtet med aksjonærene og antydet utbytte .- Vi må være egnet til å betale utbytter over tid, sa Kjos.Flere analytikere har latt seg begeistre av dagens tall. Fondsfinans vil ta opp estimatene, og Pareto-analytiker Thomas Nielsen ventet bra vekst i selskapets inntjening fremover.Aksjen fortsatte dermed oppturen fra i går, og himmelferden endte opp 11 prosent til 271 kroner. På ett år er aksjekursen i Norwegian opp 135 prosent.DNB dårligere enn i fjor, men bedre enn ventet DNB la torsdag frem kvartalstallene for årets andre kvartal. Selskapet tjente mindre penger i 2. kvartal 2013 enn samme periode i fjor, men tallene var likevel bedre enn ventet.DNB meldte om et resultat etter skatt på 3.798 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 4.614 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 3.544 millioner kroner.Aksjen startet opp, men falt tilbake og endte ned 0,26 prosent, på 94,80 kroner.Gode tall fra Fred. Olsen Energy Fred. Olsen Energy leverte sterkere tall enn ventet i årets andre kvartal .Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 550 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 445 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 463 millioner kroner.Aksjen steg 6,15 prosent til 278 kroner.Kontrakt til Seadrill Seadrill fikk ny kontrakt for jack-up riggen West Freedom i Venezuela. Potensielle inntekter for kontraktsperioden på 30 måneder oppgis til rundt 222 millioner dollar, inkludert frakt som estimeres til 8,5 millioner dollar.Seadrill steg 0,47 prosent til 256,50 kroner.Cermaqs Ewos-salg godkjent Flertallet på dagens ekstraordinære generalforsamlig i Cermaq stemte for å gi styret fullmakt til Ewos-salget. Aksjen steg 0,93 prosent til 108 kroner.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs