Ny all-time high i New York for 26. gang i år

Børsene i New York fortsatte oppgangen for 8. dag på rad og både Dow Jones og S&P 500 steg til ny all-time high.

Bull på Wall Street (AP Photo/David Karp)
Børs

Litt svakere handelstall enn ventet ble bare delvis oppveid av bedre empire manufacturing. Men antagelser om at svakere handelstall nå kan presse BNP-veksten i 2. kvartal under 1 prosent uroet ikke investorene.De setter fremdeles sin lit til at sentralbanken og Ben Bernanke vil fortsette å stimulere økonomien med sine obligasjonskjøp.Dermed ble det ny all-time high både for Dow Jones og S&P 500.Dow Jones steg 0,13 prosent til 15.484,26 og satte ny rekord for 26. gang så langt i år.S&P steg for åtte dag på rad, som er den lengste sammenhengende oppgangen siden en like lang oppgang ble avsluttet 25. januar i år. Det ble også den 20 rekorden for S&P 500 så langt i år.Ifølge Marketwatch hevet analytikere i Bank of America Merrill Lynch også målet for S&P 500 i år fra 1.600 til 1.750.Nasdaq endte opp 0,21 prosent til 3.607,49. S&P 500 steg 0,14 prosent til 1.682,50Forholdet mellom aksjer som steg og falt på NYSE var 3 til 2. På Nasdaq var det litt mindre enn 2 aksjer som steg for hver aksje som falt.Men himmelen er ikke helt skyfri. Ben Bernanke skal redegjøre for økonomien og utviklingen for de folkevalgte både onsdag og torsdag, og skulle det komme nye signaler kan det fort snu stemningen.4 av de mest omsatte aksjene på Nasdaq steg, med Facebook og Microsoft opp 1,4 prosent. Tesla falt 2 prosent. Google steg 0,2 prosent.På NYSE falt 4 av de 10 mest omsatte aksjene, med Boeing opp 3,7 prosent og Citigroup opp 2 prosent. Wells Fargo steg 1,7 prosent, mens IBM steg 1 prosent.

Nyheter
Børs