Nye Wall Street-rekorder - Boeing krasjlandet

Optimistene holder seg i førersetet i New York, og enkelte tror det vil fortsette slik. Boeing gikk derimot på ny Dreamliner-smell.

Dreamliner - Foto: AP
Børs

De amerikanske børsene steg forsiktig fredag.Dow Jones la på seg 0,02 prosent (3,38 poeng), som dermed likevel var nok til å sette all time high-sluttnotering på 15.464,30.Nasdaq avanserte 0,61 prosent til 3.600,08, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,31 prosent til 1.680,19. Begge de sistnevnte noterte seg dessuten for syvende dag på rad med oppgang.For uken steg Dow 2,2 prosent, S&P 500 3,0 prosent, mens Nasdaq gikk frem 3,5 prosent."Fryktindeksen" VIX (CBOE) sluttet nær 14.- Flere tall vil overraske positivt - Det ville ikke ha vært uvanlig å se en liten korreksjon etter den sterke oppgangen, men vi er i resultatsesongen der resultater vil dominere alt annet.- Forventningene er ganske lave, og selskapenes ledelser ser ut til å ha gjort en god jobb med å legge listen på ankelhøyde, slik at vi trolig vil få flere positive overraskelser, sier forvalter Lawrence Creatura hos Federated Investors til CNBC.Fed-sjef Charles Plosser i Philadelphia uttalte fredag at USAs sentralbank bør trappe ned de pengepolitiske lettelsene innen utløpet av 2013.Federal Open Market Committee bør ifølge Plosser behandle mål om 6,5 prosent arbeidsledighet og 2,5 prosent inflasjon som "triggere" og ikke "terskler".På makrofronten fredag steg de amerikanske produsentprisene mer enn ventet fra mai til juni.Storbanker overrasket positivt Resultatsesongen rullet videre med to av storbankene.J.P. Morgan la før børsåpning frem et resultat på 6,5 milliarder dollar, eller 1,60 dollar per aksje i 2. kvartal. Det var opp fra 4,9 milliarder dollar, eller 1,21 dollar per aksje, i samme periode året før.Nettoinntektene steg fra 22,18 til 25,21 milliarder dollar.Konsensus fra FactSet viste ifølge Marketwatch en inntjening på 1,44 dollar per aksje av inntekter på 24,97 milliarder dollar.Aksjen falt 0,3 prosent i ordinær handel, men steg 0,4 prosent i etterhandelen.Wells Fargo la, også det før børsåpning, frem et resultat på 5,52 milliarder dollar, eller 98 cent per aksje i 2. kvartal. Det var opp fra 4,4 milliarder, eller 82 cent per aksje, i samme periode året før.Nettoinntektene steg fra 21,3 til 21,38 milliarder dollar.Konsensus fra FactSet viste ifølge Marketwatch en inntjening på 93 cent per aksje av inntekter på 21,18 milliarder dollar.Aksjen steg 1,8 prosent i ordinær handel, men falt 0,2 prosent i etterhandelen.Blant øvrige enkeltaksjer utmerket Bank of America og American Express seg mest positivt av Dow-komponentene, ved å stige hhv. 2,0 og 1,8 prosent.Boeing krasjlandet Boeing ble straffet med et kursfall på 4,7 prosent til 101,87 dollar, og tynget Dow Jones egenhendig med nesten 40 poeng.Boeing-aksjen opplevde dermed sin verste dag på nesten to år, og den kom etter at et Dreamliner-fly fra Ethiopian Airlines tok fyr på Heathrow og stanset en periode trafikken helt på storflyplassen.Flyet var vel å merke tomt for passasjerer da brannet brøt ut, og ingen kom til skade.Tidligere på dagen hadde aksjen faktisk vært oppe i all time high på 108,15 dollar.I tillegg ble et annet Boeing 787 Dreamliner-fly, operert av britiske Thomson Airways på vei til USA fra Nordvest-England, nødt til å snu til Storbritannia grunnet tekniske problemer.Ni av 10 nøkkelsektorer i S&P 500 steg fredag. Nyttesektoren viste vei, mens telekom var den ene sektoren som falt.Følg HegnarOnline på Facebook her!Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs