Nyheter løfter aksjene på New York-børsen

Investorene på Wall Street tolker dagens økonomiske nyheter.

Tradere på børsen i New York - Foto: AP
Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 1,05 prosent og står i 3.557,87 poeng, mens Dow Jones står i 15.440,34 poeng etter en oppgang på 0,97 prosent.Utviklingen kan du følge herJobless claims Sesongkorrigert statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet torsdag viser at antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA (jobless claims) steg med 16.000 fra reviderte 344.000 per 29. juni til 360.000 per 6. juli.Konsensus lå ifølge vår makrokalender lå på 340.000.Rapporten herImport/eksport Importprisene i USA falt med 0,2 prosent på månedsbasis i juni, og steg med 0,2 prosent på årsbasis.På forhånd var det ventet at prisene skulle holde seg uendret fra mai til juni, mens det var ventet en oppgang på 0,4 prosent på årsbasis. Forige måneds prisfall ble revidert fra 0,6 til 0,7 prosent.Eksportprisene falt 0,1 prosent på månedsbasis, som ventet.Ben Bernanke Referatet fra rentemøtet i den amerikanske sentralbanken 18. - 19. juni, som ble lagt frem onsdag kveld, bød ikke på de helt store overraskelsene.Referatet viste at omtrent halvparten av de 19 medlemmene støtter å avslutte de kvantitative lettelsene mot slutten av året, skriver Marketwatch.comEt mindre antall ville avslutte programmet med kjøp av obligasjoner for 85 milliarder dollar i måneden med en gang.På pressekonferansen uttalte sentralbanksjef Ben Bernanke at den kan begynne å trappe ned på programmet senere i år og avslutte det mot midten av 2014.Han sa også at arbeidsledigheten kunne ligge rundt syv prosent når programmet avsluttes.

Nyheter
Børs