Oslo Børs faller fra start

Oslo Børs faller fra start, med Gjensidige ned på svakere kvartalstall enn i fjor. REC smeller opp og John Fredriksen inngår TRS-avtale.

Gjensidige Forsikring - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs faller 0,2 prosent fra start tirsdag, til 493,38.Statoil faller 0,6 prosent til 130,4 kroner, mens REC stiger 5 prosent til 3,12 kroner.Seadrill, DNB, Yara, PGS, Subsea 7, RCL, TGS, DNO og Aker Solutions faller.Norwegian, Marine Harvest, Storebrand og Orkla stiger.Archer stiger 2,2 prosent til 4,7 kroner på nyheten om at John Fredriksens Hemen Holding har inngått en TRS-avtale med 2,3 millioner aksjer frem til 15. januar 2014 til kurs 4,4396 kroner.Taperen så langt er IGE, med en nedgang på 6,9 prosent til 27 øre.Oljeprisen faller litt tilbake, med 0,3 prosent til 108,76 dollar, etter at den mandag kveld stanget over 109,2 dollar.Gjensidige har lagt frem kvartalstall tirsdag, som var omtrent som ventet, men mye svakere enn i fjor på samme tid. Gjensidige faller 2,9 prosent til 94,35 kroner.Every har også lagt frem kvartalstall tirsdag, og de var klart bedre en i fjor, men litt dårligere enn ventet .Every er ennå ikke omsattUBS har nå satt Algeta inn på M&A-listen, melder Reuters. Pronova er tatt ut av listen. Algeta faller 1 prosent til 235,4 kronerHSBC kutter kursmålet på Hydro fra 28 til 27 kroner og har en "nøytral" anbefaling på aksjen. Hydro faller 0,3 prosent til 24,9 kroner.Q-Free melder at det har utvidet kontrakten med Statens vegvesen for drift av sentralsystemet som brukes for bompengeinnkreving i Norge. Den opprinnelige avtaleperioden utløper 1. november neste år, men utvides under denne avtalen med minimum 7,5 måneder. Utvidelsen har en ramme på rundt 34 millioner kroner.Qfree er ennå ikke omsatt.

Nyheter
Børs