Oslo Børs fortsetter ned - Kongsberg stiger godt

Oslo Børs fortsetter den røde trenden fra i morges. Kongsberg Automotive er imidlertid kraftig opp på gode 2. kvartalstall og ny kontrakt.

Robot brukt i industri - Foto: Kongsberg Automotive
Børs

Etter å ha startet dagen i rødt peker pilene fortsatt nedover på Oslo Børs fredag formiddag. Hovedindeksen står ved lunsjtider i 492,78, ned 0,12 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for cirka 700 millioner kroner.Hovedindeksen er dermed opp 10,97 prosent hittil i år, mens den har steget 19,63 prosent siste 12 måneder.Utviklingen skjer i kjølvannet av rekordrush på Wall Street i går, og blandede børser i Asia tidligere i dag.Oljeprisen og Statoil nedBrent august-olje handles for 107,70 dollar fatet, ned 0,03 prosent i dagens handel. WTI-oljen faller 0,34 prosent til 104,55 dollar fatet.Ved børsslutt torsdag ble Brent-kontrakten handlet for rundt 108,30 dollar.Markedet bekymrer seg for den kraftige økningen i tilbudet utenfor OPEC neste år, blant annet i form av skiferolje fra USA. I tillegg hersker frykt for veksten i Kina.- Vi ser noe bekymring for at momentumet er reversert med nedgangen i går kveld, sier sjefstrateg Michael McCarthy i CMC Global Markets i Sydney til Reuters.På Oslo Børs faller Statoil 0,61 prosent til 130,80 kroner.Protector stiger Protector Forsikring kan vise til sterk fremgang på alle fronter i 2. kvartal.Selskapet melder om et resultat etter skatt på 57,6 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 33,3 millioner kroner i samme periode året før.Aksjen er opp 2,47 prosent til 16,60 kroner.Opp igjen for NorwegianNorwegian utmerket seg i morges negativt, og korrigerte ned 1,8 prosent til 266,40 kroner etter gårsdagens oppgang i kjølvannet av kvartalsrapporten.Aksjen er ved lunsjtider i pluss, og legger på seg 0,70 prosent til 272,90 kroner.Storebrand snur Storebrand var i morges ned etter ikke helt overbevisende tall for 2. kvartal.Aksjen har i løpet av formiddagen snudd, og er nå opp 1,30 prosent til 31,10 kroner.Spectrum nedover Spectrum varsler inntekter på 30 millioner dollar i 2. kvartal, men må vente med Libanon-inntekter til 3. kvartal.Det er nok til å sende aksjen ned 2,53 prosent, til 46,30 kroner.Kongsberg Automotive fortsetter opp På plussiden markerer Kongsberg Automotive seg med 4,36 prosent oppgang til 2,87 kroner etter ny Kina-kontrakt.Selskapet kunne også melde om bedre marginer da rapporten for 2. kvartal ble sluppet etter stengetid i går.Marine Harvest Marine Harvest slapp i morges foreløpige tall for 2. kvartal. Selskapet er oppmuntret av sterke markeder, og forventer at trenden fortsetter utover i 3. kvartal.Aksjen er ved lunsjtider opp 0,31 prosent til 6,23 kroner.Stiger på kontrakt Fred. Olsen Energy-datteren Dolphin Drilling har inngått en intensjonsavtale for semiriggen "Blackford Dolphin" på britisk sokkel, går det frem av en børsmelding.FOE-aksjen er opp 0,97 prosent til 280,70 kroner.Selskapet fortsetter dermed oppgangen fra i går.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs